YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

ÇOMÜ'lü Yabancı Öğrenciler Ülkelerini Tanıttı

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu, Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği ve ÇOMÜ Uluslararası Öğrenci Topluluğunun birlikte organize ettiği “9.Uluslararası Öğrenci Buluşmaları” kapsamında gerçekleştirilen “Ülke Tanıtımları ve Yemek Günleri Programı”nın ikincisi Çan Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleştirildi.

14 Mart 2016 tarihinde eklendi

Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bal, resmi kurum ve sivil toplum temsilcileri ile kalabalık bir halk topluluğunun katılımıyla gerçekleştirilen gece Azerbaycan’dan gelen misafir öğrenci Firudun Karayev’in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından bir konuşma yapan Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ahmet Arıcan “9.Uluslararası Öğrenci Buluşmaları” kapsamında gerçekleştirilen “Ülke Tanıtımları ve Yemek Günleri Programı”nın ikincisini Çan ilçesinde yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek; ““Uluslararası Öğrenci Buluşmaları kapsamında yapılan “Ülke Tanıtımı ve Yemek Günleri” programlarını bu yıl ilçelerde yapmayı planladık. İlk olarak da Çan halkı ile misafir öğrencilerimizi tanıştırmayı istedik” dedi.

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu da yaptığı konuşmada faklı coğrafyalardan Türkiye’ye eğitim görmek için gelen misafir öğrencileri Çan’da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

ÖĞRENCİLER YÖRESEL KIYAFETLERİ İLE ÜLKELERİNİ TANITTI

Konuşmaların ardından Somali, Afganistan, Türkmenistan ve Arnavutluk ülkelerinin tanıtımları yapıldı. Öğrenciler kendi ülkelerini, kültürlerini, yaşantılarını açtıkları stantlar ile Çan halkına kendilerini tanıttılar. Misafir öğrenciler sahnede ise kendi dillerinde okudukları şiirleri ve şarkıları izleyiciler ile paylaştılar. Yöresel kıyafetleri ile yaptıkları danslar ve gösteriler Çan halkına farklı güzel bir gece yaşattı.

Programın sonunda Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu’ya Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ahmet Arıcan çiçek ve plaket takdiminde bulundu. Çan Belediye Başkanı Kuzu’da misafir öğrenciler adına Dernek Başkanı Ahmet Arıcan’a çiçek takdim etti.

Katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çektiren misafir öğrencilere ve davetlilere program sonunda Afgan Pilavı ve ayran ikramı yapıldı.

1.342 kez okundu