YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

ÇTB Üyeleri Gıda Ürünleri İle IPACK Fuarını Ziyaret Etti

09 Eylül 2015 tarihinde eklendi

Çanakkale Ticaret Borsası Türkiye’nin alanındaki en büyük ihtisas fuarlarından biri olan,  sektörün önde gelen firmalarını bir araya getiren, Worldfood İstanbul 2015 Fuarını üyeleriyle birlikte ziyaret organize etti. İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo’da gerçekleştirilen fuarın ziyaretine Borsa yetkilileri ve üyelerinde oluşan 45 kişilik heyet ile ziyaret etti.  ITE Group Türkiye Ofisi Uluslararası Fuar Tanıtım Hizmetleri A.Ş.’nin Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) iş birliği ile düzenlenmiş olduğu ve bu yıl 23. sü düzenlenen Worldfood Fuarında 4 gün süresince içecek, süt ve süt ürünleri, et ve tavuk ürünleri, yaş meyve ve sebze, deniz ürünleri, dondurulmuş ürünler, temel gıdalar ve yağlar, şekerli mamuller, unlu mamuller, kuruyemiş ve gıda katkı maddeleri tanıtıldı.  Fuar ziyareti ve fuarın yapısı hakkında bir açıklama yapan Çanakkale Ticaret Borsası yetkilileri; “Fuarın en önemli özelliği gıda sektörünün yerli ve yabancı firmalarını bir araya getirmesi, son gelişmeleri tanıtması ve bunlardan daha önemlisi ise Borsa üyelerinin ikili görüşmeler yapmasına imkân vermesidir. Fuar bu yıl da geniş katılımcı profili ile dikkat çekti. Sektörün gelişmesinde, yeni müşteriler, yeni pazarlar ve yeni markalar ortaya çıkmasında önemli bir rol üstlenen Worldfood İstanbul Fuarı, katılımcılarına ilimiz için de önemli bir pazar ve araştırma fırsatı oldu. Borsa olarak da bu nedenlerden dolayı üyelerimizle birlikte her yıl bu tür fuarlara katılım sağlamakta ve ziyaret etmekteyiz” dediler.
Borsa yetkilileri fuarcılığın ülke ve bölgemiz ekonomisi için büyük bir öneme sahip olduğunu da belirterek; “Bu fuarın iki ana karakteri vardı. Birincisi gıda üretimi, gıda teknolojisi hakkında tanıtım yapmak. Diğeri ise paketleme teknolojileri hakkında büyük bir tanıtım ve sunum yapmak. Ancak burada şunu da hemen ifade etmemiz lazım. Bu seneki fuarda Türkiye, Almanya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Meksika, Peru, S. Arabistan, Afganistan ve Polonya’nın da dâhil olduğu 33 ülkeden 100’den fazla yabancı firma katılmıştır. İlk defa ürün gruplarına göre salonların düzenlendiği fuarda üretici ve pazarlama kuruluşları ilgi ve uzmanlık alanlarına göre salonlara gitmekte ve burada uzun süreli görüşme imkânları bulmaktadırlar. Bu organizasyon yapısı aynı zamanda da alıcı ve satıcının daha kısa sürede bir araya gelmesine ve daha verimli ikili iş görüşmeleri yapmalarına kolaylık sağlamaktadır. Türkiye bölgesinde gıda üretiminde çok önemli bir ülke. Büyük bir merkez. Yüksek bir kapasiteye sahip. Çanakkale’miz ise ülkemizin önemli bir gıda üretim üssü.  Fuarlar bizleri yeniliyor. Yenilikleri takip etmemize imkan veriyor. Hem dünyayı hem de Türkiye’yi izleme imkanımız oluyor” dedi.
Worldfood Fuarını ziyaret eden Borsa üyeleri ise “Hem Worldfood yetkililerine hem de Borsamızın değerli yönetimine bizlere sağladıkları bu imkan için çok teşekkür ediyoruz. Yenilikleri, modernliği, trendleri, markaları, firmaları hep birarada görme imkanımız oldu. Kendimizi dünya ürünleri ile karşılaştırma fırsatı bulduk. Borsamıza hem yurt içi hem de yurtdışı faaliyetlerde bizlere sağlamış oldukları destekten dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu tür verimli ve güzel organizasyonların devamını temenni ediyoruz” dediler.

1.185 kez okundu