YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

ÇTSO, Bozcaada’daki Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Meclis Üyeleri ve Meslek Komite temsilcilerinden oluşan heyet, Bozcaada’da faaliyet eden üyeleriyle bir araya gelerek adada yaşanan sorunlar ve bu sorunların giderilmesi için çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantı düzenledi.

05 Nisan 2019 tarihinde eklendi

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu başkanlığında gerçekleştirilen ziyaretlerde, Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu, Yönetim Kurulu Sayman Üye Özgür Ekşi, Yönetim Kurulu Üyeleri Deniz Tennioğlu ve Semiz Toprak, Meclis Üyesi 16 no’lu Meslek Komite Başkanı Armağan Aydeğer,  Meclis ve Komite Üyesi Ayşin Çeşmeli, Komite Üyesi Fazlı Yıldırım, 17 no’lu Meslek Komite Başkanı Nazmiye Gök, Meclis ve Komite Üyesi Semih Dabakoğlu, Komite Üyesi Esra Talay, Genel Sekreter Sema Sandal, Yönetici Asistanı Selen Kılıç, Proje Uzmanı Gökhan Doğru hazır bulundu.

“SORUNLARI BİZZAT YERİNDE GÖRMEK İSTEDİK”

Ziyarette bir konuşma yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu bizzat adaya gelerek üyelerin sorunlarını çözüm bulmayı hedeflediklerini söyleyerek, “Sizlerle görüşmeden önce Bozcaada Belediye Başkanımızı ve Bozcaada Kaymakamımızı ziyaret ettik. Personel sorunun çözümü için hep beraber Bozcaada’da fakülte açılması için işbirliği yapalım. Katılım için herkese teşekkür ediyorum. Adamız için ne isteyeceğimizi ve neler yapabileceğimizi sizlerden gelen talep ve öneriler doğrultusunda ortaya koyacağız. Burası dost Meclisi lütfen herkesin söz alarak fikir önerilerini almak istiyorum.” dedi.

“BOZCAADA’DA TURİZM OTELCİLİK VE GASTRONOMİ BÖLÜMLERİNİN AÇILMASINI İSTİYORUZ”

Toplantıda söz alan sektör temsilcileri ise yaptıkları konuşmalarda Bozcaada’da poşet kullanımının yasak olmasına rağmen özellikle günübirlik gelenler bütün poşet ve çöplerini toplamadan adadan ayrılması, Ada’da yurt olmaması, Turizm Rehberlik bölümü yerine Ada’da turizm otelcilik ve gastronomi bölümleri açılması, Ada’da yaşayanlar için resmi ve diğer işlemlerini çözebilmeleri için Bozcaada’dan Çanakkale’ye hafta içi bir gün sefer yapılması, bunun için deniz taksi ve diğer alternatiflerin yeniden değerlendirilmesi, Ada’nın limanının daha aktif ve Ada turizmine daha fazla katma değer yaratacak standartlara ulaştırılması ve azami fiyat tarife uygulamasında bir standart oluşturulması konularını gündeme getirdi.

“BOZCAADA’NIN DOĞAL YAPISINI BOZMADAN PLAJ SAYISININ ARTTIRILMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Başkan Selçuk Semizoğlu talepleri dinleyerek; “Oda olarak üyelerimizin ticari faaliyetlerini geliştirmek için her türlü işbirliğine hazırız. Benim burada sizlerden ricam sadece şu; ne yapılmaması gerektiğini değil ne yapılması gerektiğini konuşalım yani çözüm üretelim. Belediye Başkanımız son derece güzel bir Turizm Master Planı hazırlamış, içerisinde konaklama, yeme ve içme sektörüne ait sınıflandırmalar var. Azami fiyat tarifelerinde bu bizim işimizi çok kolaylaştıracak. Bununla beraber fiyat değişikliği yapmayacak olan üyelerimiz eski tarifelerini kullanabilecek. Ben Bozcaada’nın doğal yapısını bozmadan plaj sayısının arttırılması gerektiğini düşünüyorum. Diğer bir önemli husus da Azami fiyat tarifelerinin en geç Mayıs ayı içinde tamamlanması. Mevcut yıllık planlamamızda her ayın ikinci Çarşamba günü Odamızın olağan Meclis toplantısını gerçekleştiriyoruz. Sizlerin sezon ortasında tarife olmaması yüzünde ceza almamanız için her sene Mayıs ayında yapılacak Meclis toplantısı öncesinde tarife taleplerinizi gündeme alınabilmesi için bir hafta öncesinde Odamıza iletmenizi istiyoruz. Bizlere ilettiğiniz tüm talepleri Yönetim Kurulumuzda ve Meclisimizde gündeme getirerek ilgili Kurum ve Kuruluşlarla irtibata geçeceğiz. Katılım sağlayarak çözüm üretilmesine destek veren tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Bozcaada’da İstihdam Seferberliği 2019 çalışmaları kapsamında 9 Nisan Salı günü Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğinde İstihdam Desteklerine sağlanan teşviklerle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenleyeceğiz. Bozcaada’da faaliyet gösteren tüm üyelerimizi davet ediyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.      

Üyelerle yapılan toplantı sonrasında Bozcaada’da faaliyet gösteren Şükrü Usta, Yahya Boztepe, Bozcaada Muhtarlığı ve Talay Şarapçılık ziyaretleri yapılarak görüşmeler tamamlandı. 

(HABER / FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ / ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.361 kez okundu