YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Dalış Turizmi Çanakkale’nin Turizmine Katkı Sağlayacak

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan dalış turizmi ile Çanakkale’ye gelecek turist sayısında önemli bir artış olacağını söyledi.

17 Şubat 2020 tarihinde eklendi

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Ak Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale’nin turizmini geliştirmek için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirerek, “Troya Müzemizi, Şehitliğimizi, Dalış Turizmini, Assos Antik Kenti gibi bir çok konuyu Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Ahmet Misbah Demircan ile istişare ettik. Çanakkale’mizin tarihi değerlerini ve turizmini geliştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çanakkale’mizin dalış turizminde ön plana çıkması için çalışmalarımız devam ediyor. Önemli batık hazinelere sahip şehrimizde dalış turizmin geliştirilmesiyle beraber hem gelen turist sayısında hem de ekonomik gelir kaynağında ciddi bir artış olacak. Dalış turizmin daha çok ön plana çıkması konusunda Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin Özen ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle istişare ettik. Gelibolu Yarımadası’nda, Çanakkale Boğazı’na 60 kilometre sahile paralel uzana Saros Körfezi; 144 cins balıkla, 78 tür deniz bitkisiyle ve 34 tür süngerle su altı turizmin cazibe merkezi haline gelecek. Çanakkale’miz coğrafi konumuyla bir çok imkana sahip eşsiz bir kent. Şehrimiz hem maneviyatıyla hem de ekonomisiyle ön plana çıkan önemli şehir merkezleri arasında yer alacak” dedi.

Çanakkale'yi dünyanın önemli dalış turizmi merkezlerinden biri haline getirecek Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı Projesi kapsamında tarihi yarımadada ilk dalışın 27 Mayıs 2020 tarihinde “Majestic” isimli batığa yapılması planlanıyor.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.980 kez okundu