YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Dedelerinin Savaştığı Toprakları Görmeye Geldiler

21 Eylül 2012 tarihinde eklendi

AK Parti Kadın Kolları Genel Merkezi tarafından organize edilen “Biz Birlikte Türkiyeyiz” projesi kapsamında Diyarbakır ve İstanbul'dan Çanakkale’ye gelen 125 öğrenci 97 yıl önce dedelerinin savaştıkları Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’ndaki şehitlikleri gezdi. Zaman zaman duygusal anlar yaşayan öğrenciler dedelerinin sembolik mezarlarını bulup çiçek bıraktıktan sonra dua etti. Proje kapsamında öğle saatlerinde AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit ile birlikte Çanakkale Havaalanına gelen 90 Diyarbakırlı ve 35 İstanbullu öğrenciye Çanakkale'den de 30 öğrenci katıldı. Öğrenciler daha sona Güzelyalı’da öğle yemeğini yedikten sonra Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna’yı ziyaret etti. Vali Güngör Azim Tuna, Devlet eski Bakanı ve Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit ile öğrencileri valilik önünde karşıladı. Ziyarette bir konuşma yapan Vali Güngör Azim Tuna öğrencileri Çanakkale’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek; “Dedelerimizin birlikte savaştığı ve şu an koyun koyuna yattıkları bu çok özel topraklara, şehitler diyarı Çanakkalemize hoş geldiniz. Şehitlik ziyareti sonrası, bu toprakların nasıl kazanıldığı ve muhafaza edildiğini daha net göreceksiniz. Çanakkale'de herkesten bir parça var. Ebediyete kadar güzel olacağını düşündüğümüz bu coğrafyada, ecdadımıza olan borcumuzu yerine getirerek birlik beraberlik içinde yürümeye devam edeceğiz” dedi. AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit ise Diyarbakır ve Çanakkale Valilikleri ile ortaklaşa düzenlenen programın Gaziler Haftası’na denk gelmesinin ayrı bir öneminin olduğunu belirterek; “İstedik ki Şehitler Gaziler Haftası’na denk gelen şu günlerde çocuklarımızı bu anlamlı topraklara getirelim. Tarihleri ile yüzleşsinler, dedeleri ile kucaklaşsınlar ve buraları tanısınlar istedik. Diyarbakır'dan gelen çocuklarımızın yanı sıra, kardeş şehir İstanbul'dan gelen çocuklarımız gençlerimiz var. Çanakkale şehitliklerinde yer alan atalarımız dedelerimiz, çok anlamlı bir şekilde hayatlarını bu topraklar için vermişler, şehit düşmüşler. Diyarbakır'dan Hakkari'den Tunceli'den İzmir'den Kars'tan yani Türkiye'nin her yerinde gelip canlarını bu vatan için feda eden şehitlerimizi göreceğiz. Onları şükranla anacağız. Bize bu toprakları hediye ettikleri içini onları şükranla anacağız, dua edeceğiz. Allah, bizi bölmesin, bir birimizden ayırmasın. Çünkü biz birlikte Türkiye'yiz diyoruz. Bu şekilde yola çıktık” dedi.
TROY ATININ ÖNÜNDE HALAY ÇEKİP ŞARKILAR SÖYLEDİLER
Öte yandan öğrenciler Valilik ziyaretinin ardından kordon boyunda yer alan ünlü Troy Atı’nın önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra halaylar çekip şarkılar söylediler. Partililerin de katıldığı halay sonrası öğrenciler Kilitbahir Feribotu ile 97 yıl önce dedelerinin savaştıkları ve bu vattan için şehit oldukları toprakları görebilmek Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’na geçti.
ŞEHİTLİKTE DEDELERİNİN MEZARLARINI BULUP DUA ETTİLER
Gelibolu yarımadası Tarihi Milli Parkı ziyaretinde ilk olarak Şehitler Abidesi’ne giden öğrenciler burada rehberlerden Çanakkale Savaşı ve bölge ile ilgili yapılan açıklamaları dinlediler. Zaman zaman duygusal anlarda yaşayan öğrenciler daha sonra Şehitler Abidesi önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler. Buradan dedelerin sembolik mezarlarını arayan Diyarbakırlı öğrenciler mezarlara çiçek bırakıp dua ettiler. Yaklaşık 1 saat şehitlik bölgesinde gezen öğrenciler Çanakkale’de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bu vatanın nasıl kazanıldığını buraya geldiğimizde daha iyi anladık. Herkesin burayı görmesi lazım” dediler.Ziyarete AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir’in yanı sıra AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri ile birlikte  çok sayıda partili de katıldı.. Öğrencilerin ziyaretin ardından uçakta tekrar memleketlerine geri döndü. (HABER: Ayhan ÖNCÜ) 
 

1.704 kez okundu