YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Deprem Yardımlarında Çanakkale Tek Vücut Oldu

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ve yine binlerce vatandaşımızın da yaralanmasına sebep olan 7,7 ile 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından tüm Türkiye gelelinden bölgeye başlatılan yardım kampanyalarına Çanakkale’den de vatandaşlar adeta akın etti.

09 Şubat 2023 tarihinde eklendi

Çanakkale Valiliği, kaymakamlıklar, belediyeler, diğer kamu kurum ve kuruluşları, özel ve sivil toplum kuruluşları daha önce belirlenen kullanılmamış eşyalar ile gıda, battaniye, vb. diğer malzemeleri özenle paketleyip deprem bölgelerine ulaştırmaya başladılar.

Çanakkale’den den Gestaş A.Ş., Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Dardanel gibi firmalar bölgeye önemli yardımlarda bulundu.

Yetkililer yardımlarının devam edeceğini belirterek vatandaşları yapacaklarını duyurulara göre hareket etmelerini, kendi istekleri doğrultunda bölgeye yardım malzemesi göndermemelerini istediler.

Bu arada vatandaşlar talebe göre yardımları toplamaya devam ederlerken, bunları en yakın toplama merkezlerine iletmeye devam ediyorlar.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

5.652 kez okundu