YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Dikkat! Çanakkale Şiddetli Yağmur ve Fırtınaya Teslim Olacak

Çanakkale ve yöresinde şiddetli fırtına ve yağış beklendiği ifade edilerek vatandaşlar dikatli olmaları konusunda uyarıldı.

22 Mart 2016 tarihinde eklendi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Çanakkale ve yöresi için yapılan meteorolojik uyarıda şu ifadelere yer verildi: “23 Mart 2016 Çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege’den başlayarak zamanla bölge geneli (İzmir, Aydın, Manisa, Çanakkale, Balıkesir) sağanak yağışlı olarak geçecek. Rüzgar güney yönlerden fırtına (50-70 km/sa), kıyı kesimlerde kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esecek.

24 Mart 2016 Perşembe günü, bölge geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olarak geçecek. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor. Rüzgar güney yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa), kıyı kesimlerde yer yer fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esecek.

25 Mart 2016 Cuma günü, bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı olarak geçecek. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor.

26 Mart 2016 Cumartesi günü, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olarak geçecek.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının yağışla birlikte azalarak mevsim normallerine, bölgemizin kuzeyinde ise mevsim normallerinin altına düşmesi tahmin edilmektedir.

LODOS FIRTINASI ETKİLİ OLACAK

Yapılan son değerlendirmelere göre güney yönlerden esen rüzgarın, 22 Mart 2016 akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak bölge genelinde (İzmir, Aydın, Manisa, Çanakkale ve Balıkesir) fırtına (50-70 km/saat), kıyı kesimlerde kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Fırtınanın 24 Mart 2016 Perşembe günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklara (soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, toz taşınımı ve görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) karşı ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

EGE DENİZİ’NDE DE FIRTINA BEKLENİYOR

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri Çanakkale ve yöresindeki şiddetli fırtınanın Ege Denizi’nde de etkili olacağının beklendiğini belirterek şu açıklamayı yaptılar:”Ege Denizi'nde güney yönlerden kuvvetli (5 ila 7 kuvvetinde) esen rüzgarın etkisini arttırarak 22 Mart 2016 Salı akşam saatlerinden itibaren Kuzey Ege’de, gece saatlerinden itibaren Güney Ege’de 6 ila 8 kuvvetinde fırtına; yarın (23.03.2016-Çarşamba) ilk saatlerden itibaren Ege Denizi’nin genelinde 8 ila 10 kuvvetinde tam fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Fırtınanın 24 Mart 2016 Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren Kuzey Ege’de, akşam saatlerinden itibaren Güney Ege’de etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

1.493 kez okundu