YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“DoubleTree by Hilton Çanakkale Oteli” Hizmete Girdi

Çanakkale’de yapımı adeta yılan hikayesine dönen ve uzun süre inşaatına ara verildikten sonra yeniden yapımına başlanan TroyPark AVM karşısındaki “DoubleTree by Hilton Çanakkale Oteli” tamamlanmasının ardından törenle hizmete girdi.

18 Ağustos 2022 tarihinde eklendi

Çanakkale’nin ilk uluslararası oteli olan “DoubleTree by Hilton Çanakkale”, dünya genelindeki 21 şirketiyle teknoloji odaklı çözümler sunan Açık Holding’in endüstriyel inşaat alanındaki şirketi Serban İnşaat tarafından inşa edildi. 5 yıldızlı otel konseptiyle törenle hizmete giren “DoubleTree by Hilton Çanakkale” üst segment hizmet sağlayan bir otel olarak bünyesinde bulunan 600 metrekare balo salonu, 150 metrekare çok amaçlı salon, 4 adet çok amaçlı toplantı salonu, 2 adet açık ve kapalı yüzme havuzu, SPA, Türk hamamı ve son teknoloji ürünlerle dizayn edilmiş spor merkezi, açık ve kapalı oturum alanları bulunan A la Carte Restoranı ile en iyi hizmeti sunmak için hazırlanmış durumda. Otelde toplam 155 oda mevcut. Bunlar içerisinde 10 adet süit oda, 4 delux oda, 1 adet kral dairesi bulunuyor. Tüm odalar Hilton standartlarına uygun hazırlanarak son teknoloji ve modern tasarımları ile dikkat çekiyor. Türkiye’de Digital Key alt yapısı ile hayata geçirilen 3. otel olma özelliğine sahip “DoubleTree by Hilton Çanakkale” aynı zamanda gastronomik anlamda da fark gösterecek. Otelde yöresel lezzetlerin yanı sıra uluslararası tüm mutfaklar yer alacak. Şefler Uzak Doğu mutfağından İtalyan, İspanyol ve Meksika mutfağına kadar tüm dünya lezzetleri konusunda deneyim sahibi özelliğe sahip durumda.

“ÇANAKKALE’MİZ TURİZM YATIRIMLARIYLA DA ÖNE ÇIKIYOR”

Otelin açılışında bir konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale’nin artık mega projelerle anıldığı ifade ederek, “Şehrimizin yaşadığı büyük dönüşümüne hep birlikte şahitlik ediyoruz. Köprümüz, OSB’ler, Teknopark Tüneller, Troas Kültür Rotaları gibi birçok alanda Türkiye’de adından söz ettiren, özellikleriyle öne çıkan yatırımlarla Çanakkale’miz bambaşka bir çehreye kavuştu. Altyapı, üstyapı gözden geçiriliyor. Doğal gaz ile birlikte ilçelerimiz turizmde hem yazlık hem de kışlık oluyor. Çanakkale’mizin tüm değerleri ayağa kalksın diye gayret ediyoruz. Türkiye’nin tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken şehri Çanakkale’miz turizm yatırımlarıyla da öne çıkıyor. Çanakkale, derin bir tarihi geçmişi olduğu kadar, eşsiz doğası ve denizi ile de büyüleyici bir yapıya sahip. Şehrimizin taşıdığı turizm potansiyelini çok daha yukarılara taşımamız gerekiyor. Turizme ilişkin mazeretimiz kalmadı artık. Ancak tüm bunlara rağmen turizmde bazı eksikliklerimiz var. Yatak sayımız, otel sayımız eksik. Özellikle zincir tesislerimiz, marka değerlerimiz eksik. Oysa Çanakkale çok daha fazla sayıda ağır markaları hak eden bir şehir. Bununla birlikte bu güzel şehirde sadece mega projeler değil, şehrin tüm sorunlarının masaya yatırıldığı, valiliğiyle, belediyeleriyle, STK’larıyla, tüm dinamikleriyle omuz omuza yol yürümenin daha kıymetli olduğuna inanıyoruz.Çanakkale ekonomisine, istihdamına katkı sunacak işletmelerin açılması bizleri mutlu ediyor. Hilton, uluslararası önemli bir marka. Turizme, konaklama kültürüne, marka değerimize katkı sunacak, şehrimize yeni kazandırılan DoubleTree by Hilton Çanakkale otelinin Hilton Ailesi’ne, çalışanlarına ve şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

“DoubleTree by Hilton Çanakkale Oteli” yetkilileri de açılış töreninde yaptıkları konuşmalarda, Açık Holding’in yatırımı olarak hayata geçen otelin şehre 5 yıldızlı marka otel kalitesini getirip turist potansiyelini artırmayı hedeflediklerini söylediler.

Açılışta yapılan konuşmaların ardından konuklar oteli gezerek yetkililerden bilgiler aldılar.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ / ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

9.168 kez okundu