YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Dünya Rekortmeni Su Altında 100 Kiloluk Kağnıyı Çekti

Serbest dalış dünya rekortmeni Milli sporcusu Derya Can, Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yıldönümü kapsamında önemli bir dalışa imza atarak Çanakkale Savaşı ve Kurtuluş mücadelesinde şehit düşen tüm kadın kahramanlar anısına, 100 kilo ağırlığındaki kağnı arabasını su altında çekerek Guinness dünya rekoruna aday oldu.

27 Ekim 2019 tarihinde eklendi

Bu zamana kadar birçok dünya rekorunu elinde bulunduran milli sporcu Derya Can, Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıldönümü kapsamında memleketi Çanakkale’de kordon boyunda önemli bir etkinliğe imza attı. Çanakkale Savaşı ve İstiklal mücadelesinde şehit olan tüm kadın kahramanların anısına kucağında 9 aylık bebeğiyle birlikte cepheye kağnıyla cephane taşırken donarak şehit olan Şerife bacı gibi Cumhuriyet kadınlarını hatırlatmak için dalış yapan Derya Can, rıhtımdan 50 metre açıktaki bir tekneden su altına 100 kilogram ağırlığındaki kağnı arabasını tek nefesle su altında çekerek kıyıya kadar getirdi. Guinness dünya rekoruna da aday olduğu bu etkinliği sualtı kamerasıyla da saniye saniye görüntülenen Derya Can’ı sahilde yüzlerce kişi meraklı gözlerle izledi.

Kısa sürede 50 metre mesafeden su altında kağnı arabasını sahile kadar çeken Milli sporcu Derya Can, yaptığı açıklamada 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi bu etkinliği düzenlemenin önemine değinerek, “Çanakkale ve Kurtuluş savaşları mücadelesinde birçok kadın şehit oldu. Ama bir çoğunun ismini hepimiz unuttuk. Şerife bacı vardı. 9 aylık bebeğiyle cepheye mühimmat taşırken karda donarak şehit oldu. Biz Şerife bacının kahramanlığından esinlenerek bu dalışı yaptık. İstiklal mücadelesinde şehit olan bütün kadınlarımız için bu dalışı yaptık. Suyun altında 100 kiloluk bir kağnı arabası taşıdım ve gerçekten çok zordu. Ama onların yaşadığı zorlukların yanında bizim yaşadığımız zorluklar çok önemli değil. Buradan aynı zamanda Barış Pınarı Harekatı'ndaki bütün askerlerimize selamımızı gönderiyoruz. Kalbimiz onlarla birlikte. Onlar var olduğu için biz nefesimizi alıyoruz ve tutuyoruz” dedi.

Serbest dalışta çok sayıda dünya rekoru bulunan Milli sporcu Derya Can yaptığı bu dalışın bir ilk olduğunu ve bunun da Guinness dünya rekoru olduğunu belirterek, “Bu dalış dünyada hiçbir şekilde yapılmamış bir dalış. O anlamda da bunu tescilleteceğiz” şeklinde konuştu.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

6.510 kez okundu