YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Dünyanın 2. Büyük Yelkenli Gemisi Çanakkale’den Geçti

1926 yılında Almanya’da yapımı tamamlanan 114 metre uzunluğunda ve 14 metre genişliğindeki Rusya bayraklı “Kruzenshtern” adlı dünyanın ikinci büyük yelkenli gemisi Çanakkale Boğazı’ndan geçti.

02 Mayıs 2020 tarihinde eklendi

Sabah saatlerinde Çanakkale Boğazı’nın en dar yeni olan Kilitbahir önlerine gelen yelkenli eğitim gemisi, Ege Denizi’ne doğru yol aldı. Geminin Baltık Denizi’ne kıyı olan Rusya’nın Kaliningrad şehrine gittiği öğrenildi.

GEMİ HAKKINDA GENEL BİLGİ

1926 yılında Almanya’da yapımı tamamlanan 114 metre uzunluğunda ve 14 metre genişliğindeki Rusya bayraklı “Kruzenshtern” adlı dünyanın ikinci büyük yelkenli gemisinin ilk ismi '”Padua” idi. 2. Dünya Savaşı'ndan sonra 1946 yalında savaş tazminatı olarak Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'ne (SSCB) teslim edilen gemi burada Rus Donanması’nın eğitim gemisi olarak görev yaptı. Geçmişte 3 Alman filminde de kullanılan tarihi gemi, 1965 yılında Sovyet Bilimler Akademisi'ne devredildi. Günümüzde eğitim amaçlı kullanılan tarihi gemi, Bellingshausen ve Lazarus adlı Rus denizcilerin Antarktika’yı keşfinin 200. yıldönümü nedeniyle dünya turuna çıktı. 

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

4.436 kez okundu