YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

EMITT Fuarı’na Çanakkale Çıkarması

Tarihi ve turistik açıdan önemli bir yerleşim birimi olan Çanakkale, dünyanın en büyük ilk beş turizm fuarı arasında yer alan EMITT Fuarı’nda tanıtılıyor.

28 Ocak 2016 tarihinde eklendi

Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde turizm sektörünü aynı platformda bir araya getirerek güçlü bir sinerji oluşturan EMITT Fuarı’na Çanakkale de büyük bir katılımla iştirak ediyor. Çanakkale’deki turizm firmaları ile otelciler, acenteler ve çok sayıda ilçenin de stand açarak tanıtım yaptığı EMITT Fuarı’na AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Çanakkale Turistik Otelciler Derneği (ÇATOD) Başkanı Kemal Pazarbaşı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Çanakkale-Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Turgay Kılıç ve çok sayıda üst düzey yetkili de katılarak destek verdi. Çanakkale standının büyük ilgi gördüğü fuarda ilin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımı yapılarak turizm konusunda bağlantılar yapılırken, konuklara da şehir ile ilgili çeşitli materyaller dağıtıldı.

Fuarda 80 Ülkenin Tatil Destinasyonu Tanıtılacak

Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’in 20. yılında Türkiye’nin dahil olduğu 80 ülkenin tatil destinasyonları tanıtımları ile seyahat tutkunları için öne çıkan bir buluşma noktası olduğunu belirten yetkililer, “Türkiye’nin lider sektörlerinde lider fuarlar düzenleyen ITE Turkey bünyesinde yer alan Ekin Fuarcılık ve EUF -E Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT; 20. yılını kutladığı 2016 yılında tatil tutkunlarının buluşma adresi olmaya devam ediyor. 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi‘nin 70 bin m2’lik 11 salonunda gerçekleşecek fuarda; Ülkeler, Türkiye’nin Tatil Destinasyonları, Kış ve Outdoor Turizmi Destinasyonları, Oteller ve Turizm Merkezleri, Tur operatörleri, acentalar ve oteller katılımcı olarak yer alacak ve fuar ziyaretçilerine birbirinden renkli tatil destinasyonlarını tanıtacaklar. Bu yılki EMITT Turizm Fuarı’na 80 ülkeden toplamda 4.500 kurum, kuruluş ve beldenin katılması hedefleniyor. Fuar ziyaretçileri bu katılım çeşitliliğiyle 2016 yılı tatil planlarını gerçekleştirme ve yeni destinasyonları yakından tanıma imkanı yakalayacaklar. Seyahat tutkunları için geri sayımı başlayan EMITT; 20. yılı kutlamaları kapsamında ziyaretçilerine her bütçeye uygun tatil rotalarını cazip fiyatlar, “Erken rezervasyon” kampanyaları, tatil çekilişleri ile sunacak” dedi.

Yetkililer EMITT Turizm Fuarı’nın sadece Türk turizm sektörünün değil, dünya turizm sektörünün de en büyük buluşma noktalarından birisi haline geldiğini belirterek; “20. yılımızda 80 ülkeyi kapsayan bir katılıma ulaştık. EMITT turizm sektörü profesyonellerinin bir araya geldikleri ticari bir platform olmasının yanı sıra tatil tutkunları için de önemli bir adres. Ziyaretçilerimiz fuarın ikinci günü itibaren ABD, Arjantin, Azerbaycan, Bahreyn, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Filipinler, Güney Afrika, Hindistan, İran, İtalya, Kore, Küba, Maldivler, Mısır, Panama,  Saraybosna, Tayland, Vietnam ve Yunanistan’ın aralarında bulunduğu ülkelerin yanı sıra ülkemizin 81 ilinin 200’ün üzerindeki turizm destinasyonunu yakından inceleyebilecekler. Tatil tüketicileri keşfetmek istedikleri destinasyonlar hakkında bilgi alırken, “erken rezervasyon” kampanyaları sayesinde de daha uygun fiyatlarla tatillerini planlayabilecekler” dedi.

“Turizmde Markalaşma” ve “Sağlık Turizmi”ne Yönelik Etkinlikler Düzenlenecek

Her yıl dünyanın ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden, turizm profesyonellerini, turizm belde ve kuruluşlarını, ziyaretçilerle buluşturan EMITT, 20’nci yılında turizm sektörünün ve sağlık turizminin tartışılacağı panellere de ev sahipliği yapacak. Fuar süresince gerçekleştirilecek panel ve oturumlarda Türk turizminin geleceği uzman katılımcılarla değerlendirecek.

Prof. Dr. İbrahim Birkan’ın moderatörlüğünde 29 Ocak Cuma günü saat 10.30 - 12.30 arasında gerçekleşecek “Turizmde Markalaşma” panelinde; İrfan Önal (T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü), Armin Zerunyan (Hilton Worldwide Türkiye Bölge Müdürü), Murat Ersoy (ETS – Atlas Global Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı), Başak Erel (Rixos - Markadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı) ve Murat Yılmaz  (Starwood Hotels - Kıdemli İş Geliştirme Direktörü) yer alacak.

29 Ocak Cuma günü saat 14.00 – 16.00 arasında Prof. Dr. Muharrem Tuna’nın yöneteceği “Sağlık Turizmi” panelinde ise, Ömer Tontuş (T.C Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü), Meri İstroti (Liv Hospital Grup Koordinatörü), Prof. Dr. Mustafa Solak (Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü), Selim Mutgan (Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu Üyesi) ve Tamer Çiçek (Adonis Turizm Yönetim Kurulu Başkanı) yer alacak.                                                                                                     

28 – 31 Ocak 2016 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – EMITT, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB’in desteğiyle ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TYD) iş ortaklığında gerçekleşecek.

ITE Group’un “Turizm ve seyahat” alanında beş ülkede düzenlediği, bölgelerinin en büyükleri olan altı fuar sayesinde sektöre özel bir uzmanlığı yer alıyor. ITE Turkey ise EMITT Turizm Fuarı’nın 20 yıllık tecrübesine ve uzmanlığına sahip bulunuyor. ITE Group Plc.’nin sağladığı güçlü küresel ağ ile ITE Turkey’in deneyimi ve portföyünü birleştiren EMITT, turizm sektörü için daha güçlü bir sinerji yaratmaya devam edecek.

Ocak 2015’te gerçekleşen 19. EMITT Turizm Fuarı, 71 ülke ve 4.550 kurum, kuruluş ve beldenin katılımıyla toplam 142.100 ziyaretçiyi ağırladı. Ocak 2016’da düzenlenecek olan EMITT Turizm Fuarı 20. yılında, kongre turizmi, kış ve outdoor sporları turizmi ve sağlık turizmini de gündemine alarak 80 ülkenin katılımını hedefliyor.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.873 kez okundu