YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Eski Arkeoloji Müzesi Kütüphane Oluyor

Çanakkale’de Troya Müzesi’nin hizmeti girmesinin ardından kapatılan il merkezindeki Arkeoloji Müzesi’nin bulunduğu binanın İl Halk Kütüphanesi olarak kullanılacağı öğrenildi.

21 Mayıs 2019 tarihinde eklendi

Çanakkale il merkezinde Atatürk Caddesi üzerinde bulun ve yaklaşık 40 yıldan buyana Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren bina Troya Antik kenti girişinde yer alan Troya Müzesi’nin hizmete girmesinin ardından kapatılmıştı. Kordon boyunda Belediye Sosyal Tesislerinin yan kısmında yer alan Çanakkale İl Halk Kütüphanesi de bu bölgenin kültür merkezi halini getirilmesi amacıyla yıkılmasının ardından geçici olarak 2016 yılının Kasım ayında Troya Caddesi’nde küçük bir yere taşınmıştı. Yer darlığı sebebiyle zaman zaman sıkıntı yaşayan Çanakkale İl Halk Kütüphanesi yönetimi yeni yer arayışlarına rağmen bunda başarılı olamamıştı. Sonunda müjdeli haber Çanakkale İl Kültür Müdürlüğü’nden geldi. Çanakkale İl Kültür Müdürlüğü yetkilileri Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın atıl durumda bulunan Atatürk Caddesi üzerindeki eski Arkeoloji Müzesi binasının kütüphane olarak tahsisini kabul ettiğini açıkladı. Bunun ardından da eski müze binası Kütüphaneler Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilerek içinin onarım ve bakımı için 500 Bin TL ödenek gönderdi.

Yetkililer Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından yapılacak ihale ile eski müzenin kütüphaneye dönüştürüleceğini ve kısa sürede de Troya Caddesi’nde küçük bir yerde hizmet veren kütüphanenin burada hizmet vereceğini açıkladılar.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

1.526 kez okundu