YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

“Ev Pansiyonculuğu” Kursunu Bitirip Belgelerini Aldılar

Çanakkale Merkeze bağlı Tevfikiye köyünde, 2018 Troya Yılı çalışmaları kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Eğitim ve Araştırma Genel Müdürlüğü ve OPET işbirliği ile düzenlenen ev pansiyonculuğu eğitimini başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

22 Aralık 2018 tarihinde eklendi

Tevfikiye Köyünde gerçekleştirilen sertifika törenine, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Müdür Yardımcısı Cemil Agas, OPET Petrolcülük A.Ş Sosyal Sorumluluk Projeleri Çanakkale Saha Sorumlusu Fatma Hacıalioğlu, Tevfikiye Köy Muhtarı Hüseyin Dinç ve kursiyerler katıldı.

Yerelde kalkınma için nitelikli insan gücü yetiştirmenin önemine inandığını ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz konuşmasında şunları söyledi: “Kültür Turizm Bakanlığımız bünyesinde; son on yılda Çanakkale-Merkez, Ayvacık, Bozcaada, Gökçeada, Ezine, Eceabat, Lâpseki ilçeleri, Pınarbaşı, Tevfikiye köylerinde 14 adet olmak üzere ev pansiyonculuğu kursları açılmıştır. Toplamda 808 kursiyerimizin sertifikalarını teslim ederek, şehrimizin ekonomisine, istihdamına katkı sağlamak için önemli bir atmış olduk. Hedefimiz bu tür kurslarımızı en üst seviyeye çıkarmak olacaktır. Ev Pansiyonculuğu Kursu sürdürülebilir turizm gelişiminde yerel halk girişimciliğinin geliştirilmesi ve yerel kalkınmada önemli bir yer tutmaktadır. Yöre halkının geçimine büyük katkı sağlayacak kurslarımıza katılan kursiyerlerimize ve uzman öğretmenlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.”

Tevfikiye Köyünde ev pansiyonculuğu kursunun ilk meyvelerini verdiğini dile getiren Köy Muhtarı Hüseyin Dinç ise, “ Köyümüz tarım ve hayvancılık ile geçimini sağlamaktadır. 2018 Troya Yılı ile birlikte Tevfikiye köyünde yerel kalkınma anlamında birçok proje gerçekleştirildi. Biz, insanımız yerinden yurdundan olmadan, kültürünü ve sosyal dokusunu korusun, yaşam standartları yükselsin istiyoruz. Bu eğitimler de bu işin bir parçası. Ev pansiyonculuğu eğitimi alan 39 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazandı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından eğitimleri tamamlayan 39 kursiyere sertifikaları teslim edildi.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz

1.455 kez okundu