YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Ezine’de Tarihi Eser Operasyonu

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde iki işyerine yapılan operasyonda Roma ve Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen 26 adet tarihi eser ele geçirildi.

12 Ağustos 2020 tarihinde eklendi

Edinilen bilgiye göre Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Ezine ilçesinde 2 kişinin işyerlerinde tarihi eser bulunduğu bilgisini aldı. Bunun üzerine Troya Müze Müdürlüğü görevlileri ile birlikte Ezine ilçesinde L.P. ve M.E.Y. isimli şahısların işyerinde arama yapan Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Roma ve Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen mermer, mimari parça ve 1 adet pişmiş topraktan imal küp olmak üzere çeşitli değişik ebatlardaki 26 adet kültür varlığını bularak bunları koruma altına aldı.

Olay sonrası L.P. ve M.E.Y. isimli şahıslar Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda 2863 Sayılı Kanuna Muhalefet suçu gereğince yasal işlem yapıldıktan sonra Ezine İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden serbest bırakıldı.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

11.400 kez okundu