YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Filibe Ticaret Ataşesi ÇTSO’yu Ziyaret Etti

Filibe Ticaret Ataşesi Barış Yeniçeri ve Uzman Deniz Yumer Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

10 Mart 2016 tarihinde eklendi

ÇTSO Yönetim Kurulu adına Emin Bacak ve Genel Sekreter Sema Sandal’ın ev sahipliği yaptığı ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulunan Filibe Ticaret Ataşesi Yeniçeri, “Bulgaristan ile Türkiye arasında ne gibi ticari işbirlikleri yapabiliriz bunu araştırıyoruz. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda komşumuz diyebileceğimiz yakın şehirleri ziyaret ederek bilgi alışverişi yapıyoruz. Çanakkale’nin barındırdığı potansiyelin farkındayız. Bu potansiyelin değerlendirilmesi ve ülke ekonomisinin kalkınması adına elimizden gelen her türlü desteğe hazırız” dedi.

Çanakkale ekonomisi ve potansiyeli hakkında bilgi veren ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Emin Bacak ise Çanakkale’nin öncelikli sektörlerinde birçok ortak alan bulunduğunu belirterek, içinde deniz geçen dünyanın sayılı kentleri arasında yer alan Çanakkale’nin tarıma dayalı sanayi, turizm ve eğitim ağırlıklı olarak büyüdüğünü, Bulgaristan’ın artık bölgemiz için önemli bir pazar haline geldiğini belirtti.

Ziyaret, ÇTSO tarafından bastırılan Osmanlı Belgelerinde Çanakkale Deniz Ticareti Kitabı ve Çanakkale tanıtımı için hazırlatılan filmlerin Ataşe Yeniçeri’ye takdim edilmesiyle sona erdi.

1.730 kez okundu