YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

GastroFest Çanakkale Başlıyor

Çanakkale'de ilk kez düzenlenen Yöresel Yemek ve Yerel Ürünler Festivali "GastroFest" 3-4 Haziran tarihlerinde Kolin Hotel'de başlıyor.

01 Haziran 2023 tarihinde eklendi

“Yadigar Yemeklerimiz ve Reçetelerimiz” sloganıyla yola çıkan GastroFest Çanakkale, 3-4 Haziran tarihlerinde lezzet düşkünlerine ev sahipliği yapacak. Yeşil ve mavinin kucaklaştığı yakın tarihin izlerini taşıyan Çanakkale'de bambaşka bir gastronomi deneyimi Kolin Hotel'de sizleri bekliyor.

Kuzey Ege ve Trakya bölgelerinin mutfak zenginliğine ev sahipliği yapan GastroFest, unutulmaya yüz tutmuş sandıktaki reçeteleri gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor.

Uluslararası Gurme Şef Haldun Tüzel, Trakya ve Muhacir Yemekleri; Gurme Şef Dr. Emrullah Gümüştaş ekibi ile Çanakkale Yemekleri atölyelerinde vatandaşlar ile birlikte olacak. Yazar ve Şarap firması sahibi Şeyla Ergenekon, Şarap Tadım etkinliğiyle şarap severlere hitap edecek. GastroFest Çanakkale’de bu yıl Çanakkale Sefarad yemeklerinin sunulduğu özel gecede Şef İvet Acu Güney ve Hayim Behmoaras'ın Sefarad Sofrasını hazırlayacaklar. Vatandaşlar, babaannesinin mutfağından yola çıkarak kadim bir kültürün mutfağını kitaplarında anlatan ünlü Yazar Mario Levi’yi de gecede dinleme fırsatı bulacaklar.

ÇOCUKLAR DA UNUTULMADI

Gastrofest Çanakkale, Ted Koleji sponsorluğunda çocukları da unutmadı. Çocuklar için hazırlanan atölyelerde, makarna, cup-cake yapımı, yüz boyama ve sosis balon etkinlikleri gibi çok sayıda eğlenceli etkinlik çocuklarla buluşacak.

GÜN BOYU HAREKETLİ DAKİKALAR YAŞANACAK

Gün boyu sürecek müzik yayınıyla Dj Shure, festivale eşlik edecek. Festivalde ayrıca Boğazın Efeleri ve Etili Seramik Folklor Grubu, halk oyunları ile ziyaretçilere hareketli dakikalar yaşatacak. GastroFest Çanakkale 4 Haziran pazar günü canlı klasik müzik dinletisi ile sona erecek.

TADIM YAPILAN ÜRÜNLER İSTENİLDİĞİNDE SATIN ALINABİLECEK

Çanakkale yöresel yemeklerinden örnek sunumların olduğu festivalde ziyaretçiler tadım yaptıkları ürünlerden satın alma imkanına da sahip olabilecekler. Festivalde üreticiler, dondurularak kurutulmuş meyveler, tütsülenmiş baharatlar, gurme ürünler, organik, probiyotik, glütensiz ürünler, sağlıklı atıştırmalıklar ve zeytinyağı gibi geniş bir gıda yelpazesi bulunacak.

Gastronomiye ilgi duyan tüm vatandaşlar Kolin Hotel'de düzenlenecek olan GastroFest Çanakkale'ye ücretsiz olarak giriş yapabilecekler.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

9.264 kez okundu