YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Geleceğin Turizmcileri Diplomalarını Aldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Turizm Fakültesi mezuniyet töreni İlahiyat Fakültesi  ÇOMÜ İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

12 Mayıs 2016 tarihinde eklendi

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem ve Prof. Dr. Metehan Uzun, Genel Sekreter Sami Yılmaz ve ÇOMÜ’lü idarecilerin yanı sıra çok sayıda velinin katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı.

Fakülte öğrencileri tarafından sunulan müzik dinletilerinin ardından Fakülte Birincisi Aydın Kayhan duygu ve düşüncelerini paylaştı. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem ve Prof. Dr. Metehan Uzun; fakülteyi ilk 3 derecede bitiren Aydın Kayhan, Nazlı Ayan ve Serkan Yiğit’e plaket takdim ettiler.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit hızla gelişen ve giderek büyüyen öneme sahip olan sektörün gereksinim duyduğu, yetişmiş turizm elemanlarını sektöre kazandırmak amacıyla eğitim- öğretim faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtirken fakültenin kuruluşundan günümüze geçen süreç hakkında bilgiler verdi.

Dekan Kelkit öğrencilere; edindikleri donanımı öncelikle kendi hayatları, sonrasında turizm sektörü ve nihayetinde yaşadıkları topraklara faydalı bireyler olarak kullanmaları tavsiyesinde bulunan Kelkit; mezun olan öğrencilere fakültenin mezunlar derneğine üye olma çağrısını yaptı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metehan Uzun ise yapmış olduğu konuşmasında mezuniyet törenlerinin; mezun olanların, ailelerin, onları yetiştiren hocaların ve üzerlerinde emeği geçen herkesin gurur duyduğu törenler olduğunu belirterek “Turizm Fakültesi bizim şehre dönük olan yüzümüz. Şehirle irtibat kurduğumuz, şehre dokunduğumuz alanlardan bir tanesi” dedi.

Dünyada hakkı ödenemeyecek olan iki kesimden birinin aile diğerinin ise bize hayatı ve mesleği öğreten hocalar olduğuna dikkat çeken Uzun “Bu hakkı helal edebilmek, teslim edebilmek açısından bir nebze olsun bu ülkeye ve insanlığa hayırlı insanlar evlatlar olabilirsek bu hakkı vermiş olabiliriz diye düşünüyorum. Mezun olan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Protokol tarafından öğrencilere mezuniyet belgeleri takdim edilirken, kep atma töreniyle mezun olan öğrencilerin büyük coşku yaşadığı gözlendi.

HABER VİDEO
1.838 kez okundu