YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gelenek ile Geleceğin “Çanakkale Seramikleri” Buluşması Sergisi Açıldı

Çanakkale’de Tip 1 Diyabetli Çocuklar Seramik Atölyesi Sergisi Seramik Müzesi’nde sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

17 Kasım 2021 tarihinde eklendi

Tip 1 Diyabetli Çocuklar Seramik Atölyesi, ÇOMÜ-Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünde tedavi gören Tip1 Diyabetli Çocukların sosyalleşmesine katkı vermek amacıyla, Geleneksel Çanakkale Seramiklerinin gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılmasında köprü görevini üstlenen Çanakkale Belediyesi Seramik Müzesi, Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi ile Üniversite Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi işbirliği ile hayata geçirildi.

Akademik Danışmanlığını Doç. Dr. Yeşim Zümrüt ve Dr. Öğr. Üyesi Durmuş Doğan’ın yaptığı ve 46 katılımcı çocuk ile 11-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen atölye çalışmalarında üretilen seramikler, 28 Kasım 2021 tarihine kadar Çanakkale Belediyesi Seramik Müzesi'nde sergilenecek.

Sergiye ziyaretlerin 09.00-17.00 saatleri arasında rezervasyon ile gerçekleştirileceğini belirten yetkililer, ziyaretçi sayısının 6 kişiyle sınırlı olduğunu ve Çanakkale Seramik Müzesi’nin ise Pazartesi günleri ziyarete kapalı olduğunu belirttiler.

Sergi ile ilgili rezervasyon ve ayrıntılı bilgiye aşağıdaki adres ve telefon numarasından ulaşılabilir.

Çanakkale Seramik Müzesi

Cevatpaşa Mahallesi Kaya Sokak

No:31-33 Çanakkale

Tel: 0 (286) 211 01 30

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

7.344 kez okundu