YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'ndan Yeni Mobil Uygulama

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı bir ilke daha imza atarak tarihi alandaki 108 ziyaret noktasını, güzergahları, Tarihi Alan Haritasını ve bölge ile ilgili çeşitli yararlı bilgileri içeren Android uygulamasını ziyaretçilerinin kullanımına sundu.

11 Mayıs 2016 tarihinde eklendi

Google Play Store'dan ücretsiz olarak indirilebilecek olan uygulama, ziyaret noktaları, turlar, harita ve yararlı bilgiler bölümüyle ziyaretçilerin QR kod okutabileceği bir butondan oluşuyor. Uygulamada ziyaret noktaları kendi içinde 5 kategoriye ayrılmış ve sınıflandırılmış halde bulunuyor. Turlar bölümü ise kullanıcılara ziyaretçiler tarafından en çok tercih edilen tur programları ve tur noktalarını gerek liste gerekse harita şeklinde görüntüleme imkanı sunuyor. Harita bölümüyle kullanıcılar Tarihi Alan’da yer alan tüm noktaları harita üzerinden görüp istenilen noktanın detaylarına bir tıkla ulaşabiliyor. Yararlı bilgiler kısmında ise önemli telefonlar, oteller, bölgenin coğrafi özellikleri, restoranlar, benzin istasyonları gibi ziyaretçiler için yararlı olacağını düşünülen önemli bilgiler kullanıcılara sunuluyor.

Uygulamada rehberdeki görsellerin ve detaylı bilgilerin yanı sıra nokta detaylarının seslendirilmesine de yer veriyor. Böylece ziyaretçilere bulundukları nokta hakkındaki bilgileri sesli olarak dinleme imkanı sunuluyor.

Ayrıca QR code teknolojisi de kullanma imkanı sunan Uygulama ile ziyaretçi herhangi bir noktaya geldiğinde ve Uygulamaya o noktadaki QR code okuttuğunda o nokta ile ilgili detaylı bilgilere direk erişim imkanı sunuluyor.

Tarihi Alanı ziyaret etmek isteyen veya Tarihi Alan hakkında detaylı bilgiye ulaşmak isteyen kullanıcılar Uygulamaya Google Play Store üzerinden "Alan Rehberi" aramasıyla ulaşabiliyor.

Uygulama Linki: https://play.google.com/store/apps/details?id=gov.catab.alanrehberi

1.986 kez okundu