YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı’nda Dalış Turizmine İlgi Artıyor

Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda 107 yıl önce batan savaş gemilerinin 14 ayrı dalış noktası ile “Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı” ile dalış turizmine açılmasının ardından bölgeye yerli ve yabancı dalış tutkunları akın ediyor.

26 Haziran 2022 tarihinde eklendi

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı” inın her geçen gün daha fazla ilgi gördüğünü belirterek, son olarak İtalya ve Eskişehir’den gelen dalgıç grubu ile birlikte Suvla Koyu açıklarındaki Louis ve Lundy batıklarına dalış yaptıkları ifade etti.

Grup ile birlikte bölgede dalış yapan Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, hedeflerinin Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı’nı dünyanın en önemli dalış merkezlerinden birisi yapmak istediklerini belirterek, “Bu bölgenin çok kısa bir zaman içerisinde dünyada en çok bilinen, en çok merak edilen bir dalış merkezi olacağına inanıyoruz. Bu potansiyelimiz var. 14 ayrı dalış noktasıyla dünyada en zengin dalış merkeziyiz. Her batığın ayrı hikayesi var. Ayrı bir yolculuğa çıkartıyor dalgıçları. Hem görsel güzellik hem suyun altındaki harika atmosfer hem de tarihi batıklar dalgıçları cezbediyor. Bugün İtalya’dan gelen misafirlerimizle Lundy batığına dalış yaptık. Lundy, aslında bir balık gemisi ama 1. Dünya Savaşı sırasında kullanılmış. Çanakkale Savaşları sırasında batmış ve tek parça olarak duruyor. Bu da dalışın heyecanını daha da artırıyor. Hedefimiz u bölgeyi dünyanın en önemli dalış merkezlerinden birisi yapmak” dedi.

DALIŞ YAPANLAR MEMNUN

Öte yandan 107 yıl önce yaşanan savaşın izlerini taşıyan batıklara dalan yerli ve yabancı dalgıçlarda yaşadıkları tecrübe ile mutlu olduklarını belirterek, yıllar öncesine ait savaş gemilerinin kalıntılarını gördüklerinde çok heyecanlandıklarını ifade ettiler.

DALIŞ NOKTALARI NERELERİ?

Yapılan çalışma ile Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı dalış noktaları; “Ertuğrul Koyu Massena ve Saghalien gemi kalıntıları”, ”Helles Barçları”, “Tekke Koyu (W Beach) Batıkları”, “Arıburnu Barç”, “Küçükkemikli Barçları”, “Arıburnu Layter”, “HMS Trıumph, “Lundy”, “HMS Louıs”, “S.S. Milo”, “Tuzla”, “Denizaltı Mania Ağı”, “Bebek Kayalıkları” ve “HMS Majestic”ten oluşuyor.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

(FOTOĞRAF / GÖRÜNTÜ: Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı)

HABER VİDEO (GELİBOLU SUALTI PARKI’NDA DALIŞ TURİZMİNE İLGİ ARTIYOR)
7.080 kez okundu