YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gelibolu Yarımadası Lavanta Kokacak

Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası’nda Lavanta yetiştiriciliği ile ilgili ilk adım atıldı.

08 Kasım 2019 tarihinde eklendi

Eceabat ilçesine bağlı Alçıtepe Köyünde Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu Tarihi Alan Başkanlığı personelleri ve Alçıtepe köylüleriyle beraber Lavanta dikimi gerçekleştirildi.

Tarım arazilerinin etkin kullanılması, kırsal turizmi hareketlendirmek, Tarihi Alan’da turizm çeşitliliğini arttırmak amacıyla Alçıtepe köyünde bulunan kamu arazisine lavanta çiçekleri dikildi. Toplam dört bin adet dikilen lavanta bitkisi ile bölgede fotoğrafçılık alanında daha etkili bir bölge olmasının planlandığını behirten Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir; “Yaptığımız araştırmalarda lavanta bitkisinin Tarihi Alanı daha da güzelleştireceğini düşünüyoruz. Özellikle Tarihi Alanda bulunan köylerin de kalkınmasında önemli rol oynayan tarım faaliyetine bir yenisini daha ekliyoruz. Bu bölgede ilk defa gerçekleştirilen bu proje çiftçilerimize de örnek olacak. Burası hem tarihi ile hem doğası ile hem renkleriyle eşsiz bir coğrafya zaten. Bizler de bunu her çalışmamızda bir adım daha ileriye götürmek, daha da güzelleştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Lavanta üretiminin yaygınlaşması ile tarımsal faaliyetin yanı sıra ekonomik anlamda da bölgeye katkısının olması planlanıyor.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.377 kez okundu