YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanına Azerbaycan Anıtı Yapılıyor

Azerbaycan -Türkiye arasındaki kardeşliğinin önemli sembollerinden olacak Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda, Türk topraklarının hürriyeti için yapılan muharebelerde şehit olan Azerbaycan askerlerinin anısına yapılacak Azerbaycan Anıtı’nın temel atma töreni gerçekleştirildi.

14 Aralık 2022 tarihinde eklendi

Gelibolu Tarihi Alanındaki tören saygı duruşunda bulunulması ve Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti ulusal marşlarının çalınması ile başlayayıp, Azerbaycan Anıtı hakkında katılımcılara bilgilendirme yapılması ile devam etti. Bu kapsamda Azerbaycan Anıtı’nın temel atma töreninde Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Dr. Reşad Memmedov, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Azerbaycan-Türkiye Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Ehliman Emiraslanov tarafından birer konuşma gerçekleştirildi.

Yapılan konuşmaların ardından günün anısına hazırlanan Anı Mektubu, Vali İlhami Aktaş, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Dr. Reşad Memmedov ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir tarafından imzalandı.

Vali İlhami Aktaş, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Dr. Reşad Memmedov ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve protokol üyeleri tarafından Azerbaycan Anıtı’nın temeli dualarla ve hayırlı olsun temennileriyle atıldı.

Şehitler Abidesinde gerçekleştirilen törenine; Vali İlhami Aktaş, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Dr. Reşad Memmedov, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Azerbaycan-Türkiye Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Ehliman Emiraslanov, Çanakkale Belediye Başkan V. Süleyman Canpolat, Boğaz ve Garnizon Komutan V. Deniz Albay Sabri Demir, Eceabat Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutan V. J. Albay Ercan Özkan, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, Anadolu Şehit Aileleri Derneği Başkanı Sebahat Korkmaz Demir, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti temsilcileri ve davetliler katıldı.

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

5.304 kez okundu