YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gelibolu Yarımadası’nda İzdiham

Tarihi ve turistik açıdan önemli bir yerleşim birimi olan Çanakkale’de Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nı gezmeye gelen binlerce kişi bölgede izdihama sebep oldu. Yüzlerce otobüs tarihi yarımadada kilometrelerce uzunlukta kuyruk oluştururken ziyaretçilerde adeta çile çekti.

14 Mayıs 2016 tarihinde eklendi

Türkiye’nin dört bir yanından otobüslerle Çanakkale’ye gelen ziyaretçiler Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nda yer alan şehitlikleri gezmek için özellikle hafta sonlarını tercih edince bölgede adım atacak yer kalmadı. Kilometrelerce uzunlukta otobüs kuyruklarının oluştuğu bölgede istedikleri yere ulaşmak isteyenler adeta işkence çekerken istedikleri yerlere ulamak için uzun süre yürümek zorunda kaldı.

Hemen hemen her hafta sonu Gelibolu Yarımadası’nda bu görüntülerin yaşandığını belirten vatandaşlar, “Bu konuda bizce tek çare bölgede rezervasyon sistemine geçilmesi. Bu bölgenin günde 400-500 otobüsü kaldırması mümkün değil. Bazen bu sayı çok daha yukarılara çıkıyor. Hafta sonları bölgeyi ziyaret etmeye gelenler yolların dar olması sebebiyle uzun otobüs kuyruklarının oluşması sebebiyle istedikleri yerlere gidemiyorlar. Gelen ziyaretçiler ihtiyaçlarını dahi gideremiyorlar. Büyük çoğunluğu ise şehitliklerin üzerlerine tuvaletlerini yapmak zorunda kalıyorlar. Kilometrelerce kuyrukta bekleyen ziyaretçiler, şehitlikleri gezerken sıkıntı yaşıyorlar. Hatta rahatsızlananlar sağlık merkezlerine güçlükle gidebiliyor. Yetkililerden en kısa sürede bölgede rezervasyon sisteminin uygulanmasını istiyoruz” dediler.

ŞEHİTLİK TURLARINA İLGİ BÜYÜK

Öte yandan yurdun değişik bölgelerinden şehitlikleri gezmek için otobüslerle gelen ziyaretçilerin dışında kendi imkanları ile şehre gelenlerde il merkezinde hizmet veren Çanakkale Şehitlik Turu firmaları ile bölgeyi gezebiliyorlar. Şehre gelen ziyaretçilerin sabah başlayan şehitlik turunun gün boyu devam ettiğini belirten firma yetkilileri, ”Son yıllarda Çanakkale gezilerine ilgi çok büyük. Şehir dışından ilimize gelecek ziyaretçilerimiz telefonla ya da internet üzerinden bizlere ulaşarak hangi gün ve kaç kişi bölgeyi gezeceklerini söylüyorlar. Bizlerde ona göre gerekli programımızı yapıp Gelibolu Yarımadası’ndaki şehitlikleri gezdiriyoruz. Bunun dışında il merkezinde Çanakkale şehir turu yapmak isteyenler içinde ayrı bir program yapıyoruz. Amacımız ilimizi gezmek isteyenlere gerekli kolaylığı sağlayıp onlara yardımcı olmak” dedi.

Çanakkale’de Gelibolu Yarımadası’ndaki şehitlikleri gezmek isteyenler  www.canakkalegezisi.net internet sitesinde kayıt yaptırabilirler.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.037 kez okundu