YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gelibolu Yarımadası’nda Orman Yangını Çıktı

Çanakkale Savaşlarının yaşandığı Gelibolu Yarımadası’nda Behramlı Köyü Kayalıtepe mevkii yakınlarında saat 22:30 sıralarında orman yangını çıktı. Yangın yaklaşık 10 saat süren çalışmanın ardından sabah saatlerinde kontrol altına alınarak söndürülebildi.

11 Ağustos 2019 tarihinde eklendi

Edinilen bilgiye göre Gelibolu Yarımadası’nda Eceabat ilçesine bağlı Behramlı Köyü Kayalıtepe Mevkii yakınlarında saat 22:30 sıralarında çıkan orman yangını rüzgarın da etkisi ile kısa sürede büyüdü. Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangına gece olması sebebiyle sadece karadan müdahalede bulunulabildi. Behramlı Köyü ile Davutbey Çiftliği ve Alçıtepe'ye doğru ilerleyen yangını kontrol etmek için çok sayıda arazöz ve itfaiye aracı böyle gönderilirken, şiddetli rüzgar sebebiyle  alevleri gece boyunca kontrol altına almak mümkün olmadı.

Çanakkale il merkezinden belirli bölgelerden de görülebilen yangın sabah ışıklarının görülmesi ile birlikte havadan da yapılan müdahale ile 09:00 sıralarında kontrol altına alınabildi.

Bu arada Çanakkale Valisi Orhan Tavlı da yangın bölgesine giderek Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy’dan bilgi aldı. Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş de gece boyunca Çanakkale yönünden Eceabat’a gönderilen itfaiye ve arazözlerin intikali için ek seferler düzenledi.

Yaklaşık 100 hektarlık alanın tahrip olmasına sebep olan yangında çok sayıda ormanda yaşamını sürdüren canlının da öldüğü gözlenirken, yangının çıkış sebebinin araştırıldığı öğrenildi.

Bölgede söndürme çalışmaları sırasanda zaman zaman duyulan patlama seslerinin ise 104 yıl önce Çanakkale Savaşı'ndan kalan tarhi top mermilerinin olmadığı; bölgedeki vatandaşların tarlalarını domuzlardan korumak için koydukları tüplerin patlamasından kaynaklandığı açıklandı.

Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.596 kez okundu