YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gelibolu Yarımadası’nda Orman Yangını

Çanakkale’de Gelibolu Yarımadası Kabatepe bölgesinde saat 15:00 civarında orman yangını çıktı. Rüzgarında etkisi ile kısa sürede büyüyen orman yangını 3 saat süren çalışmaların ardından saat 18:00 sıralarında kontrol altına alınabildi

08 Temmuz 2016 tarihinde eklendi

Edinilen bilgiye göre Gelibolu Yarımadası'nda saat 15:00 sıralarında Kabatepe yakınlarında ormanlık alandan dumanların çıktığını gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Şiddetli rüzgar sebebiyle kısa sürede yayılan alevler ormanlık alanı adeta alev topuna çevirdi. Karadan ve havadan yapılan müdahalede alevlerin söndürülmesine çalışılırken, Kabatepe civarında sehilde denize giren vatandaşlarda endişeli gözlerle çalışmalarını izlediler.

KABATEPE KAMP ALANI VE PLAJ BOŞALTILDI

Yangının meydana geldiği bölgeye yakın alandaki Kabatepe Kamp alan ve plaj da güvenlik açısından boşaltıldı. Rüzgar sebebiyle yangının daha da büyümemesi için bölgede çalışmalarını yoğunlaştıran ekiplere civar ilçelerden de takviye ekipler geldi. Havadan iki söndürme helikopterinin denizden su alarak devam ettiği söndürme çalışmalarında kara ekipleri de arazözler ve dozerlerde çalışmaları sürdürdüler.

YANGIN SAAT 18:00 CİVARI KONTROL ALTINA ALINABİLDİ

Öte yandan büyük çaba serfederek alevleri söndürmeye çalışan ekipler saat 18:00 civarında  alevleri kontrol altına almayı başardı. Yaklaşık 2,2 hektarlık ormanlık alanın tahrip olduğu bölgede ekipler soğutma çalışmalarını sürdürüyorlar.

25 TEMMUZ 1994 TARİHİNDE BÖLGEDE 4 BİN 49 HEKTARLIK ALAN KÜL OLMUŞTU

Öte yandan Gelibolu Yarımadasında 22 yıl önce 25 Temmuz 1994 tarihinde yaşanan ve 57 saat süren yangında, 1. Dünya Savaşı'nın Çanakkale cephesinde savaşın yoğun olarak geçtiği Arıburnu ve Conkbayırı civarındaki 4 bin 49 hektar orman alanı yanmış, Büyük Anafarta, Bigalı, Kocadere, Kumköy ve Yalova köylerinin tarım alanları da tahrip olmuştu. Şuanki yangının çıktığı Kabatepe bölgesinde de ormanlık alanlar zarar görmüştü.

(HABER / FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO
3.613 kez okundu