YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gelibolu Yarımadası’nda Siper Çalışması

Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası’nda Alçıtepe Köyü'nde bulunan Hilal-i Ahmer Hastane Müzesi arkasındaki alanda 107 yıl önce kullanılan siperlerinin temsili olarak birebir benzerlerinin yapılması ile ilgili çalışmalar bütün hızıyla sürüyor.

16 Ekim 2022 tarihinde eklendi

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı yetkilileri Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı tarihi alanın büyük ilgi gördüğünü belirterek, son olarak Alçıtepe Köyü'nde bulunan Hilal-i Ahmer Hastane Müzesi arkasındaki bölgede 107 yıl önce kullanılan siperlerinin temsili olarak birebir benzerlerinin yapılması ile ilgili çalışmaların yapıldığını ifade ederek, “Bu bölge tarihi alanda en çok ziyaret edilecek yerlerden birisi olmaya aday olacak. Çanakkale Savaşları sırasında kahraman Mehmetçiklerimizin uzun zamanlar  geçirdikleri siperleri, aslına ve o dönemki şartlara uygun bir şekilde yapıyoruz. Siper hayatını gerçeğine en yakın şekilde ziyaretçimize anlatacağız” dediler.

Öte yandan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir de siper çalışmalarının yapıldığı bölgeyi ziyaret ederek yetkililerden son durum hakkında bilgi aldı.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ / ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

6.816 kez okundu