YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gelibolu Yeni Feribot Terminali’nde Deniz Taş Dolgusuna Başlanıyor

Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından yapımı devam eden Gelibolu Yeni Feribot Terminali’nde deniz taş dolgu ihalesi yapıldı.

29 Mayıs 2020 tarihinde eklendi

28 Şubat 2020 tarihinde ihaleye çıkılan Gelibolu Yeni Feribot Terminali’nin deniz taş dolgu ihalesi için 20 Mayıs 2020 tarihinde Tokdemir Mühendislik adlı firmayla sözleşme imzalanırken; saha teslimi de 28 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleştirildi. Gelibolu Yeni Feribot Terminali’nin taş dolgu işlemi 120 gün sürecek. Yüklenici firma önümüzdeki hafta içerisinde taş ocaklarında taş kırma işlemlerine ve iskele inşa alanına şantiyesini kurarak saha çalışmalarına başlayacak.

Öte yandan önümüzdeki süreçte deniz taş dolgu işi devam ederken, 4 rampa ve iki dolfen yapımı için de ayrıca ihale yapılacak. Deniz taş dolgu işi tamamlandığında veya tamamlanmasına yakın bir sürede de idari bina, yolcu salonları, kafeler, gişeler, sosyal donatılar ve peyzajdan oluşan üst yapı ihalesine çıkılacak.

Gelibolu Yeni Feribot Terminali, 41 bin 708 metrekare alan üzerine 2 terminal, 4 rampa olarak sosyal donatılarıyla birlikte ilçe merkezinin yaklaşık 2 kilometre dışında hizmet verecek.

(HABER: AYHAN ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

5.431 kez okundu