YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gelibolu’da Deniz Şehitlerimize Yakışmayan Manzara!

Türk denizcilik tarihinin çeşitli dönemlerinde meydana gelen Refah, Atılay, ve Dumlupınar denizaltı facialarında şehit olan 247 denizci adına yapılan ve 19 Mayıs 2006 tarihinde törenle açılışı yapılan Gelibolu Şehit Denizaltıcılar Anıtı’nın ilgisizlik ve bakımsızlık sebebiyle kaderine terk edilmesi tepkiye sebep oluyor.

23 Ocak 2018 tarihinde eklendi

Denizaltını Sevenler Sosyal Yardımlaşma Derneği (DESOYAD) tarafından Refah, Atılay, ve Dumlupınar denizaltı facialarında şehit olan 29 subay, 100 astsubay ve 118 er adına Gelibolu Belediyesi'nin tahsis ettiği Feneraltı mevkiinde temeli 4 Nisan 2003 tarihinde atılarak yapımını başlanan ve 19 Mayıs 2006 tarihinde de törenle açılışı yaptırılan Gelibolu Şehit Denizaltıcılar Anıtı’nın günümüzdeki harap hali herkesi şok ediyor.

Her yıl 4 Nisan tarihinde düzenlenen Deniz Şehitleri Anma Günü’nde törenlerin düzenlendiği Gelibolu Şehit Denizaltıcılar Anıtı ile civarında gerekli bakımın yapılmamasına teki gösteren vatandaşlar, Valilik, Kaymakamlık ve belediyenin en kısa sürede burada çalışma yaparak bu şehitlik anıtının adına yaraşır bir şekilde düzenlenmesini istediler.

Alan Kılavuzları ve Çanakkale Şehitlerine Vefa Derneği Başkan'ı Ertekin Köse de yaptığı açıklamada, bu bölgeyi ziyaret edenlerin gördükleri manzara karşısında şok olduklarını belirterek, “Deniz şehitlerimiz için yapılan bu anıtın tanınmaz hale gelmesi gerçekten bizleri üzdü. Anıtın mermerlerinin çoğu parçalanmış halde. Tanıtım yazıları da okunmaz halde. Bu tanıtım panoları heran yere düşecek durumda. Ayrıca bu anıtın etrafı da gerekli bakımın yapılmaması sebebiyle adeta içki şişelerinden geçilmiyor. Bu konuda yetkililerin en kısa sürede çalışma yapmasını ve  Deniz Şehitleri Anıtı’nın adına layık şekle getirilmesini istiyoruz” dedi.

(HABER / FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

2.657 kez okundu