YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gelibolu'da Musevi Mezarlığına Bakım

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinden yıllar önce İstanbul ve diğer yerlere göç eden Musevilerin atalarının yattığı Sarmaşıklı Mevkii’ndeki bakımsız halde bulunan mezarlık belediye ekipleri tarafından temizlenerek güzel bir görünüme kavuşturuldu.

29 Ekim 2015 tarihinde eklendi

Belediye Destek Hizmetleri Müdürlüğü Park ve Bahçeler ekiplerince gerçekleştirilen temizlik çalışmasında, mezarlık alanı ve çevresi çöplerden, yabani bitki ve otlardan arındırdı. Çalışmanın ardından Gelibolu Belediyesi’ne ziyarette bulunan Musevi cemaati üyeleri, mezarlığı koruma altına almak için çalışmalar başlatıldığını belirterek, bu süreçte mezarlıkta yapılan bakım çalışması ile duyarlılık gösteren Belediye Başkanı Mustafa Özacar’a teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Başkan Özacar da, “Gelibolu'da 15 ile 20’inci yüzyıllar arasında yaşamış, zengin bir tarih ve kültüre sahip olan Musevi vatandaşların geçmişlerine olan bağlılıklarını saygı ile karşılıyoruz. Bu düşünce doğrultusunda kendi hallerine terk edilen, bakımsızlıklarıyla dikkat çeken tarihi yapıları, anıt mezarları, mezarlıkları dokusu ve özellikleri bozulmadan koruma altına almayı, bakım ve temizliklerini gerçekleştirmeyi görev kabul ediyoruz” dedi.

1.731 kez okundu