YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gelibolu’nun Fethinde Önemli Rol Oynayan Ece Bey Mezarı Başında Anıldı

Türklerin Anadolu'dan Rumeli'ye Geçişinin ve Gelibolu'nun Fethinin 668. Yıl Dönümünün Kutlanması ve Gazi Süleyman Paşa'yı Anma Programı Gelibolu İlçesi Karainebeyli Köyü'ndeki Ece Bey türbesinde düzenlenen törenle başladı.

02 Haziran 2022 tarihinde eklendi

1354 yılında Gelibolu’nun fethinde Gazi Süleyman Paşa emrinde olan ve Eceabat ile Gelibolu’nun fethinde etkin bir rol oynayan Karainebeyli Köyü'ndeki Ece Bey türbesinde düzenlenen anma programı mezara buket sunumuyla başladı.

Ece Bey’in türbesinde saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi ve dualar edildi.

Programda, 1354 yılında Gelibolu’nun fethinde Gazi Süleyman Paşa emrinde olan ve Eceabat ile Gelibolu’nun fethinde etkin bir rol oynayan Ece Bey’in biyografisi ve tarihteki önemini anlatan konuşma Gelibolu Ecebey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Yapıcı tarafından yapıldı.

Yapılan konuşmanın ardından Gelibolu Ecebey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Eylül Özbek tarafından bir şiir okundu.

Gelibolu Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi tarafından halk oyunu sergilenmesinin sonrasında  Mehteran takımının gösterisi izlendi.

Ece Bey türbesinde düzenlenen anma töreni Ece Bey ve şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okunmasının ardından sona erdi.

Törene Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Vali Yardımcısı - İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, Eceabat Kaymakamı Mustafa Çiftçiler,  İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar,  Gelibolu Merkez Komutanı Piyade Albay Ekrem Serdar Erden,  Gelibolu AK Parti İlçe Başkanı Serhad Sürücü, Karainebeyli Köyü Muhtarı Ali Yıldırım,  protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

6.804 kez okundu