YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

GESTAŞ Bilet Kesimi İçin Bozcaada'ya Tesis Yapacak

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında sefer yapan GESTAŞ A.Ş. feribot bileti kesilmesi için Bozcaada ilçesine tesis yapacak.

06 Şubat 2016 tarihinde eklendi

Konu ile ilgili GESTAŞ A.Ş’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “UDHB (Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanlığı) tarafından yayınlanan düzenli hat izinleri ve Kıyı Tesisleri İşletme izinleri kapsamında gemiye binen araç ve yolcunun, elektronik ortamda anlık veri girilmesi zorunludur. Ayrıca bu bilgileri, gemi iskeleden ayrıldıktan hemen sonra online olarak Ulaştırma Bakanlığı’nın ilgili kurumlara gönderme mecburiyeti bulunmaktadır. Bozcaada’dan kalkan feribot içindeki yolcu ve araç sayılarının sağlıklı ve doğru şekilde girilemediği şirketimizce tespit edilmiş ayrıca UDHB uzmanları tarafından bu konuda şirketimize uyarı yapılması nedeni ile, bu eksiklerin giderilmesi için Bozcaada’dan bilet kesilmesi ve bununla ilgili tesisin yapılması yönetim kurulumuzca karar verilmiştir.

Adada yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için Bozcaada’dan bilet kesilmesine başlamadan 1 gün önce Bozcaada Kaymakamlığı ve Belediye’nin desteği ile adada bulunan bütün araçlara Bozcaada’dan Geyikli’ye geçişlerinde ücret ödemeden tek geçişlik kartlar dağıtılacaktır. Bu kart ile araç sahibi istediği tarih ve saat diliminde geçiş yapabileceklerdir.

2015 yılı yaz sezonunda uygulanan rezervasyon sisteminin Bozcaada’da bulunan tüm kurumlar ile ortak çalışma ile sorunsuz bir sezon geçirilmesi sonucunda yönetim kurulumuzun aldığı karar ile 2016 yaz sezonunda da rezervasyon / online bilet satış sistemine Geyikli, Kabatape ve Gökçeada’yı kapsayacak şekilde yapılması için çalışmalar devam etmektedir. Uygulama ile ilgili çalışmalar tamamlandıktan sonra kamuoyuna tekrar ayrıntılar paylaşılacaktır.”

2.019 kez okundu