YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gestaş Feribotu Eceabat'ta Karaya Oturdu

Çanakkale’de önceki gece makine arızası yaparak deniz ortasında mahsur kalan, ardından da güçlükle şehir iskelesine yanaşabilen “Avşa Adası” isimli arabalı vapur bu kez de Eceabat iskelesi girişinde karaya oturdu.

06 Nisan 2016 tarihinde eklendi

Edinilen bilgiye göre saat 17:00’de araçlarla yolcularını alarak Eceabat’a doğru yola çıkan GESTAŞ A.Ş’ye ait “Avşa Adası” isimli arabalı vapur Eceabat iskelesine yanaşacağı sırada rotasından çıkarak “Tarihe Saygı Parkı’nın bulunduğu bölgeye doğru yönelerek karaya oturdu. İçinde bulunan yolcuların panik yaşadığı olay sonrası karaya oturduğu yerden kendi imkanları ile kurtarılan arabalı vapur iskeleye yanaşmayı başardı. Kazanın ardından gemide bulunan yolcularla araçlar tahliye edildi.

BİR HAFTA İÇİNDE 3 KAZA MEYDANA GELDİ

Öte yandan GESTAŞ’a ait feribotlardan “Ezine” isimli arabalı vapur 3 Nisan 2016 gecesi bir yük gemisi ile çarpışmış ve güçlüklü Çanakkale şehir iskelesine yanaşmıştı. Bu kazanın bir gün sonrasında ise 4 Nisan 2016 gecesi de “Avşa Adası” isimli arabalı vapur Çanakkale şehir iskelesine 200 metre kala makine arızası sebebiyle sürüklenmiş ve güçlükle yine şehir iskelesine yanaşabilmişti.

AYNI GEMİ GEÇTİĞİMİZ YIL ÇANAKKALE FERİBOT İSKELESİNE ÇARPMIŞTI

Öte yandan deniz ortasında arızalanan ve bugünde Eceabat iskelesi önlerinde karaya oturan 1988 yılı yapımı “Avşa Adası “ isimli arabalı vapur 30 Kasım 2015 tarihinde Eceabat Çanakkale seferini yaparken hızla Çanakkale şehir iskelesine çarpmış ve kazada 6 yolcu yaralanmış gemide de hafif çaplı hasar meydana gelmişti.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

HABER VİDEO
2.883 kez okundu