YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gestaş Ramazan Bayramı’nda Feribot Sefer Sayılarını Arttırdı

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş. Ramazan Bayramı‘nda vatandaşların rahat bir şekilde deniz ulaşımını yapabilmesi için sefer saatlerini arttırdı.

29 Mayıs 2019 tarihinde eklendi

GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu Ramazan Bayramı’nda yapılacak çalışmalar ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Öncelikle tüm vatandaşlarımızın bayramını şimdiden tebrik ediyorum. Gestaş olarak biz de bayrama tüm personelimizle birlikte hazırlık çalışmalarını tamamladık. Gökçeada ve Bozcaada hattında online bilet uygulamamıza başladık. Artık seyahat eden yolcular, planlı seyahatlerini yapıp, online biletlerini alıp, istedikleri hatta istedikleri saatte adalara rahat ulaşımı sağlayabiliyorlar. Toplamda 21 gemiyle hizmet vereceğiz. Bunlardan biri uluslararası seferimiz, Küçükkuyu-Midilli hattımızda çalışacak. 18 Mayıs’tan itibaren Küçükkuyu-Midilli hattımızı tekrardan sezonsal olarak hayata geçirdik.  Bayramda 9 gün boyunca her gün Küçükkuyu’dan Midilli’ye seferlerimiz olacak. Cumadan itibaren Bozcada-Çanakkale direkt seferlerimize başlıyoruz. Toplamda 21 gemiyle hizmet vereceğiz. Deniz ulaşımını hızlandırmak ve bekleme sürelerini azaltmak için gemi sayımızı maksimuma çıkardık, dönemsel olarak 2-3 gemi takviyesiyle bayramda en yüksek seviyede hizmet vereceğiz.”

“ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİNİ RAHATLATMAK İÇİN TEDBİRLER ALDIK”

Ramazan Bayramı’nda şehiriçinde vapur kuyruğu sebebiyle trafik sorununun yaşanmaması için önlemler aldıkları da belirten Volkan Uslu, “Sayın Valimizin liderliğinde, kaymakamlarımızın ve Alan Başkanlığı’mızın desteğiyle hep birlikte şehir içerisindeki trafiği rahatlatmak için Çanakkale’de, Eceabat’ta, Kilitbahir’de çeşitli tedbirler aldık. Çanakkale İskelemizde ek olarak yolcularımızın rahat çıkış yapabileceği, yolcu çıkış alanı oluşturduk, bayramdan önce hayata geçireceğiz. Giriş için de araçların kullanabileceği ekstra 3. gişeyi tekrar hizmete açacağız. Karşıda özellikle Kilitbahir en kısa hattımız. 9-10 dakikada Çanakkale’den Kilitbahir’e seferler düzenliyoruz. Bu hatta da araç bekleme sırasında uzun kuyruklar olmaması ve trafiğin hızlı şekilde akması için 250 araçlık Kilitbahir’de Ağadere mevkiinde otopark alanı, yolcularımızın araçlarıyla bekleme alanı oluşturduk” dedi.

“BAYRAM BOYUNCA GESTAŞ TÜM PERSONELİYLE HİZMET VERECEK”

Volkan Uslu konuşmasında bayram boyunca Gestaş’a ait tüm personelin hizmet vereceğini de belirterek, “Tarifeli seferlerimizi açıklamamıza rağmen ihtiyaç olduğunda sürekli doldur-boşalt sefer yapacağız. Şimdiden planladığımız bayram tarifesine göre toplamda günde 40’dan fazla ekstra seferlerimiz olacak. Şimdiden herkese hayırlı yolculuklar diliyorum, kazasız belasız. Gestaş Çanakkale Boğazı’nda deniz ulaşım hizmeti veriyor. Geçen hafta Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız buradaydı. 1915 Çanakkale Köprüsü Asya Kule Keson batırma töreninde hep birlikteydik. 1915 Çanakkale Köprüsü hayata geçtiğinde 2022’de, isteyenler arabalı feribotla karşıya geçerken isteyenler de 1915 Çanakkale Köprüsü’nü kullanacak. Çanakkale’ye turizm anlamında çok ciddi katkı sağlayacak bir çalışma olarak değerlendiriyoruz.” şeklinde konuştu.

BAYRAMDA SEFER SAYISI ARTTIRILDI

GESTAŞ buna göre Boğaz hattı ile adalar hattında Bayram tatilinde sefer sayılarını önemli ölçüde arttırdı. Yeni sefer tarifesine göre 01 Haziran 2019 itibariyle (1-10 Haziran 2019 tarihleri arasında) Bozcaada'da karşılıklı 10 olan sefer sayısı 30'a, Gökçeada'da karşılıklı 8 olan sefer sayısı 20'ye, Kilitbahir'de karşılıklı 31 olan sefer sayısı 38'e yükseldi. Eceabat hattında da iki sefer artışına gidildi. Lapseki-Gelibolu hattında yarım saatte bir karşılıklı seferlerine devam edecek. Yoğunluk durumunda tüm hatlarda ek sefer ve ring seferlerle hizmet verilecek. Yine 1 Haziran 2019 itibariyle Çanakkale-Bozcaada seferleri de hizmete girecek. Gezi teknesiyle gerçekleştirilecek seferler, haftanın her günü saat 09.00 Çanakkale, saat 19.00 Bozcaada kalkışlı yapılacak. Ayvacık (Küçükkuyu) - Midilli seferleri ise bayram haftasında haftanın her günü gerçekleştirilecek. Cuma gününden itibaren bayram sürecince sabah ve akşam olmak üzere Küçükkuyu ve Petra'dan karşılıklı sefer düzenlenecek. Midilli seferleri hakkında detaylı bilgiye ise 0 (286) 752 00 52-53 numaradan ulaşılabilecek.

RAMAZAN BAYRAMI’NDA ŞEHİRİÇİ TRAFİK DÜZENLEMESİNE GİDİLDİ

Öte yandan Ramazan Bayramı’nda şehir içinde yaşanabilecek trafik yoğunluğuna karşı da önlemler alındı.

Konu ile ilgili olarak Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bayram haftası boyunca Çanakkale şehir içinde trafik düzenlemesine gidilmiştir.  Çanakkale şehir içinde, Bayram tatili haftası boyunca feribot güzergahı olarak Kayserili Ahmet Paşa Caddesi kullanılacaktır. Şehir içi trafik düzenlemesi doğrultusunda;

- Boğaz geçişlerinde Çanakkale-Kilitbahir-Eceabat hattını kullanacak yolcularımız, bayram tatili haftası boyunca Çan köprüsü (Çanakkale kavşağı istikameti-Piri Reis Caddesi-Subay Ordu Evi kavşağından Kayserili Ahmet Paşa Caddesi'ne yönlendirilecektir.

- Kayserili Ahmet Paşa Caddesi iki şerit halinde iskele güzergahı olarak kullanılacaktır.

- Subay ordu evinden iskele kavşağı istikametine kadar Kayserili Ahmet Paşa caddesine çıkışı bulunan Eski Hükümet Sokağı, Cafer Türker (Kızılay) Sokağı, Mehmetçik Bulvarı girişi, Ziveriye Sokak girişi, Mehmet Akif Ersoy Sokak girişi, Osman Güral Sokak giriş ve Gül Sokak girişi trafiğe kapatılacaktır.

- Demircioğlu Caddesi’nden Çanakkale İskelesi Feribot girişine müsaade edilmeyecektir."

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.072 kez okundu