YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

GESTAŞ’tan Çanakkale-Kilitbahir Hattı İçin Yeni Projeler

2020 yılı içerisinde planlanan yatırımlarla ilgili çalışmalarını hızlandıran Çanakkale’nin deniz ulaşım şirketi Gestaş yönetimi, Çanakkale Valisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Tavlı’nın liderlik ettiği bir heyetle, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün’ü Ankara’daki makamında ziyaret etti.

28 Şubat 2020 tarihinde eklendi

Geçtiğimiz hafta GESTAŞ yöneticileri ile birlikte Kilitbahir İskelesi’nde düşünülen yatırımlarla ilgili alanda tespitlerde bulunan GESTAŞ Genel Müdürü Mahir Sevinç, geçtiğimiz Pazar günü bir dizi program için Çanakkale’ye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a, Boğaz’ı geçiş esnasında Kilitbahir yatırımlarıyla ilgili brifing vermiş, bu hattı daha verimli hale getirmek için düşünülen projeler hakkında bilgilendirme yapmıştı. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, Çanakkale Milletvekilleri Bülent Turan ve Julide İskenderoğlu’nun da yer aldığı görüşmede, Bakan Turhan verdiği talimatıyla Kilitbahir konusunun hızlı bir şekilde ele alınmasını istemişti.

KİLİTBAHİR YATIRIMLARI ALTYAPI YATIRIMLARI GENEL MÜDÜRÜ’NE AKTARILDI

Bakan Mehmet Cahit Turhan’ın talimatı sonrası GESTAŞ yönetimi, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’nın başkanlığında GESTAŞ Genel Müdürü Mahir Sevinç, İskeleler ve Operasyon Grup Müdürü, Yapı İşleri Müdürünün de yer aldığı bir heyetle, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün’ü makamında ziyaret etti. Şirket ve faaliyetlerle ilgili genel bilgi verilen Yalçın Eyigün’e, özellikle Çanakkale-Kilitbahir hattını daha verimli hale getirecek projelerle ilgili detaylar aktarıldı. Özellikle yaz sezonunda küçük otomobil yolcularının kullandığı, Boğaz’ın en kısa hattı olduğu için çok fazla tercih edilen Çanakkale-Kilitbahir hattını daha verimli hale getirecek, iskelelerin daha kullanışlı olmasını sağlayacak, deniz ulaşımını hızlandıracak yatırımlar konusunda hemfikir olundu.

Öte yandan GESTAŞ yönetiminin, Ankara temasları sırasında Denizcilik Genel Müdürü Ahmet Selçuk Sert ve Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salim Özpak’a da nezaket ziyaretlerinde bulundu. 

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.070 kez okundu