YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

GESTAŞ'ta İkinci Hasan Yürükçü Dönemi

Çanakkale'de deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ'ta, Mahir Sevinç'in milletvekili aday adaylığı için görevden ayrılmasıyla boşalan genel müdürlük görevine Hasan Yürükçü getirildi.

09 Haziran 2023 tarihinde eklendi

GESTAŞ Genel Müdürü Mahir Sevinç'in milletvekili aday adaylığı için istifasıyla boşalan genel müdürlük koltuğuna çok sayıda kişinin yakından tanıdığı Hasan Yürükçü oturdu. 2006 yılının Ağustos ayında Çanakkale bölgesindeki iskeleler ve deniz ulaşımının özelleştirme kararı alınmasının ardından Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nden (TDİ) Çanakkale İl Özel İdaresi'ne devriyle faaliyetlerine başlayan GESTAŞ'ın ilk genel müdürü de olan Hasan Yürükçü, bu görevini 2016 yılının Ocak ayına kadar başarıyla sürdürmüştü.

GESTAŞ'a birçok ilki ve yeniliği getiren, 10 yıl boyunca görevde kalan Hasan Yürükçü döneminde GESTAŞ filosuna "Conkbayırı" deniz otobüsü, "Gökçeada-1" feribotu gibi yeni önemli gemiler katılmıştı.

DENİZ OTOBÜSÜ ONUN ZAMANINDA SATIN ALINDI

Özellikle Bozcaada'ya ulaşımda önemli rol oynayan "Conkbayırı" isimli deniz otobüsü 2009 yılında Hasan Yürükçü döneminde satın alınmıştı. Güney Kore'den satın alınan 33 deniz mili hız yapabilen, 40 metre uzunluğundaki deniz otobüsü özellikle yaz aylarında vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmüştü.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

4.560 kez okundu