YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

GESTAŞ’tan Çanakkale’de 12 ay Boğaz Turu

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş yıllardır hayali kurulan Boğaz Turu hizmetini 12 ay boyunca yapma kararı aldı.

28 Nisan 2017 tarihinde eklendi

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan GESTAŞ A.Ş yetkilileri geçtiğimiz yıl Ramazan ayı ve yaz aylarında hizmet veren Boğaz Turu teknesinin bu sezon hem yaz, hem de kış döneminde vatandaşların hizmetinde olacağını belirterek, “Çanakkale'de Boğaz Turu 12 ay boyunca sürecek. Ramazan ayı öncesinde Çanakkale Savaşları tarihi anlatımlı Şehitlik Boğaz Turu ve mehtap turu şeklinde hizmet verecek Boğaz Turu teknesinde Ramazan ayı boyunca da iftar turları düzenlenecek. Geçen yıl özellikle Ramazan ayında Çanakkale halkından ve şehri ziyarete gelen yerli turistler tarafından büyük ilgi gören, Çanakkale turizmi için önemli bir değer olan Boğaz Turu, yeni dönemde kış arası vermeden kesintisiz olarak turlarına devam edecek” dedi.

ŞEHİTLİK TURU, MEHTAP TURU VE İFTAR TURU YAPILACAK

Kiralık olarak filolarına kattıkları Boğaz Turu teknesinin Perşembe günü akşam saatlerinde Çanakkale İskelesi'ne yanaştığını belirten GESTAŞ A.Ş. yetkilileri “Çanakkale halkı, yerli veya yabancı turistlere şehitlikleri deniz üzerinden ziyaret edebilme, aynı zamanda da boğazın keyfini çıkarabilme şansı tanıyan turun ilk seferleri, önümüzdeki günlerde olacak. Geçen yıl olduğu gibi Çanakkale İskelesi'nden başlayacak Deniz üzerinden Şehitlik Boğaz Turu, Morto Koyu açıklarından geri dönerek tekrar Çanakkale İskelesi'nde sonlanacak. Mehtap turlarında Boğaz'ın eşsiz güzelliğinde, tüm ihtişamıyla yükselen Şehitler Abidesi'nin gölgesinde güneşin batışını izlemenin keyfini çıkaracak yolcular, iftar turlarında ise, Ramazan ayının maneviyatını, Şehitler Abidesi ve şehitliklerin huzurunda yaşayacak” şeklinde konuştu.

UYGUN FİYATLA 4 MEVSİM BOĞAZ TURU

Türkiye'de sadece 6 adet olan, 49 metre uzunluğunda, 900 yolcu kapasiteli, modern donanıma sahip görkemli tur teknesiyle çok uygun bir fiyat politikasıyla hizmet vereceklerini de belirten GESTAŞ A.Ş yetkilileri, “Geçtiğimiz yaz öncesi başlayan ve Çanakkale halkından büyük takdir toplayan Şirketimizin Boğaz Turu, vatandaşlara Şehitler Abidesi'ni ilk kez deniz üzerinden görme şansı tanımıştı. Yaz ve kış aylarında olmak üzere 12 ay boyunca devam edecek Mehtap Boğaz Turu'nda, bilet fiyatlarımız kişi başı 12 TL olacak” dedi.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

5.813 kez okundu