YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

GMKA’dan Güney Marmara’nın Tanıtımı İçin Fuar Desteği

13 Eylül 2012 tarihinde eklendi

Güney Marmara Kalkınma Ajansı, bölgenin potansiyelini ulusal ve uluslararası fuarlarda vitrine çıkartıyor. Ajans katıldığı fuarlarda Balıkesir ve Çanakkale’de çeşitli kurumlarla işbirliğine giderek, bölgenin tanıtılması için finansman sağlıyor. Balıkesir ve Çanakkale illerinin en güçlü sektörleri olan tarım ve turizm alanında etkin tanıtım yaparak bölgenin iş ve yatırım olanaklarını geliştirmek, yerli ve yabancı yatırımcı çekmek amacıyla ulusal ve uluslararası fuarlara katılmayı planlayan GMKA, önümüzdeki aylarda yapılacak dört farklı fuara bölgeden birçok kurumun katılımını finanse edecek. Ajans önümüzdeki dört ay içinde ulusal ve uluslararası alanlarda bölgenin tanıtılması için Helal Gıda Fuarı,  Paris SIAL Gıda Fuarı, Travel Turkey İzmir ve EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılım sağlıyor. Balıkesir ve Çanakkale’deki İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, Ticaret/Ticaret ve Sanayi Odaları ve Ticaret Borsalarıyla birlikte organize edilen fuarlar için Ajans sadece finansman ve rehberlik desteği sağlıyor. Tüm işlemleri yerel aktörler tarafından yürütülen fuarların seçimi ve katılma kararı ise yönetim kurulunda yapılan görüşmeler sonunda netleştirildi.
Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı
3. Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı 2012, 11-14 Ekim 2012 tarihlerinde CNR Expo Fuar Merkezi, Yeşilköy, İstanbul’da düzenleniyor. 110 m2’lik tek stant ile katılım sağlanıyor. Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı'nın üçüncüsü 11-14 Ekim tarihleri arasında CNR EXPO İstanbul'da gerçekleştirilecek. Dünya genelinde 2 milyar kişiye hitap eden sektörün büyük buluşmasını, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Uzak Doğu ve Amerika'dan 30'u aşkın ülkeden perakendeci, distribütör ve hizmet sektörünün satın almacıları ziyaret edecek. Fuar, 2 trilyon dolarlık pazarın nabzını İstanbul'da tutacak. Fuara Güney Marmara bölgesinde yer alan Helal Gıda Sertifikalı firmalar katılacak.
Travel Turkey İzmir Fuarı
6. Travel Turkey İzmir 2012 Turizm Fuar ve Konferansı, 6-9 Aralık 2012 tarihlerinde İzmir Uluslararası Fuar Alanı, Kültürpark İzmir’de düzenleniyor. Fuara, Balıkesir ve Çanakkale Kültür ve Turizm İl Müdürlüklerinin koordinasyonunda hazırlanılıyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Konferansı, geçtiğimiz yıl 638 katılımcı ve 34 ülkeden 20.568 ziyaretçiyi bir araya getirmiş ve yakalamış olduğu başarı grafiği ile dikkatleri üzerinde toplamıştır.
EMITT
17. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 2013, 24-27 Ocak 2013 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi, Beylikdüzü, İstanbul’da düzenleniyor. Balıkesir ve Çanakkale ayrı ayrı stantlarla fuara hazırlanıyor. Dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olarak gösterilen EMITT Fuarına, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından turizm profesyonelleri, ülkeler ve operatörler katılıyor.
SIAL Paris, 2012
Dünyanın en büyük gıda fuarlarından biri olan SIAL Global Food Marketplace  21-25 Ekim 2012 tarihlerinde Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek. 100 ülkeden 6000 katılımcının ürünlerini sergileyeceği fuarda gıda sektörüne ait ürünler 19 ana başlık altında sergilenecektir. GMKA bölgenin gıda potansiyelinin etkin tanıtımının yapılması amacıyla Güney Marmara Bölgesindeki gıda firmalarının fuara katılımını sağlıyor; bu kapsamda toplamda 102 m2 ‘lik yer kiralamıştır. Fuara katılımın koordinasyonu Çanakkale Ticaret Borsası ve Balıkesir Ticaret Odası tarafından yürütülmektedir. 

1.522 kez okundu