YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gökçeada EDEN Projesi ile Avrupa’ya Tanıtılacak

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası  (ÇTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aydoğdu Gökçeada’nın  Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenmekte olan Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) Projesi ile Avrupa ülkelerinde tanıtılacağını söyledi.

23 Ekim 2015 tarihinde eklendi

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aydoğdu, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar ekibinin (EDEN) 2015 yılı temasını “Turizm ve Gastronomi” olarak belirlediğini belirterek; “Projenin Türkiye’de uygulanmasında Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkili olup İlimiz adına “başvuru,  Çanakkale Valiliği başkanlığında İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile Odamı ortaklığında gerçekleştirildi.

EDEN projesinin amacı, her yıl bir tema çerçevesinde düşük turist yoğunluğuna sahip turizm alanlarının ortaya çıkarılması ve seçilen destinasyonların tanıtımlarının yapılması olarak özetlenebilir. Programa Türkiye genelinde yapılan başvurularda bu yıl “Turizm ve Gastronomi” temasıyla ilimiz adına “Gökçeada (İmroz)” projesinin başvuru formunu Odamız hazırladı. Bu projede gerçekleştirilen ön değerlendirme sonucunda başarılı bulunarak finalde seçilecek ilk 5 proje arasına girmeye hak kazandı. Projenin nihai başvurusu yine Çanakkale Valiliği adına İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Odamız ortaklığında İngilizce olarak Odamız tarafından hazırlanıyor. Projenin hedefi program içerisinde sunulan konu başlıkları içerisinden bölgenin turizm tanıtım stratejisinin hazırlanması olarak belirlendi. Bu sayede Gökçeada’nın (İmroz) Turizm Stratejik Planının hazırlanarak tüm Avrupa ülkelerine tanıtılması amaçlanıyor. Kazanan destinasyon hem yurt içinde 2015 yılı Türkiye Ulusal Destinasyonu ödül töreninde, hem de yurt dışında Avrupa Komisyonu tarafından Brüksel’de düzenlenecek ödül töreninde ülkemizi temsil edecek ve tanıtımını yapabilecek. Bu da ilimiz için çok önemli” dedi.

2.133 kez okundu