YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gökçeada Havaalanı Hizmete Girdi

17 Ağustos 2010 tarihinde eklendi

Yasak bölgede olması sebebiyle yapımı ve açılması yılan hikayesine dönen Gökçeada Havaalanı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle insani yardım amaçlı hizmetlerde kullanılmak üzere hizmete açıldı. Prefabrik terminal binası, apron ve giriş-çıkış noktalarının yer aldığı Gökçeada Havaalanı inşaatına 1996 yılında başlandığını belirten Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, yaptığı konuşmada Gökçeada Havaalanı yapım serüveninin 2 safhada gerçekleştiğini belirterek, "Bunların birincisi altyapı, ikincisi de üstyapı olarak gerçekleşti. Altyapı çalışmalarına 1996 yılında DLH tarafından başlandı ve daha sonra Yüksek Planlama Kararı ile bu yer kuruluşumuza devredildi. 2 bin 40 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindeki apronu da tamamlandı. Gökçeada insanı yardım amaçlı havaalanında üst yapının da tamamlanması ile hizmete hazır hale geldi. Alt ve üst yapısı olmak üzere toplam 88 milyon 120 bin 565 TL'ye mal olan havaalanın Türk turizmine ve bölge ile Gökçeadalılara hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
BAKAN YILDIRIM TÖRENE KATILDI
Gökçeada Havaalanının açılışında bir konuşma yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, havaalanın açılışının Gökçeada ve ülke için çok hayırlı bir hizmet olduğunu belirterek, "Gökçeada güneşin en son battığı yer diye anılıyor. Güneşin en son battığı ülkemizin en batısındaki bu güzel adamız ne yazık ki yıllar boyunca mahrumiyet içerisinde. Ben Gökçeada'ya ilk kez 1980'li yıllarda tersanede çalışan bir mühendisken ihtilal sonrası ada için bir gemi yapma projesi kapsamında geldim. Adada yaşayanların ne gibi büyük fedakarlıklarla buraya sahip çıktığına bizzat şahit oldum. O günlerde bu fedakarlığı yapan insanlarımıza borcumuz olduğu kendi kendime sormuştum. Yıllar geçti Cenabı Hak nasip etti. Ulaşım sorumlusu bir Bakan olarak 'Bu adaya, ülkeme olan borcumu, görevimi yapma zamanı geldi' dedim" ifadelerini kullandı. Bakan Yıldırım göreve gelmelerinin ardından Çanakkale'nin geçilmezliğini ortadan kaldırmak için birçok projeyi hayata geçirdiklerini de belirterek, "Bu kapsamda adalara ulaşımın sağlıklı olarak sağlanması ve duble yollar konusuna ağırlık verdik.  Türkiye'de ilk kez Gökçeada için Bozcaada için 2005 yılında adalara ulaşımın desteklenmesine yönelik kanun çıkardık. İşte ondan sonra da adalardükü ulaşım sorunu düzelmeye başladı. Denizcilik İşletmelerinin GESTAŞ'a devredilmesi ile de GESTAŞ bugün Çanakkale'nin de Marmara'nın da markası haline geldi. Kendileri bu sebeple kutluyorum" diye konuştu.
"GÖKÇEADA HAVAALANI ÇOK İŞE YARAYACAK"
Gökçeada havaalanının bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağına da değinen Bakan Binali Yıldırım, "Gökçeada Havaalanı adanın turizmine, gelişmesine katkı sağlayacak. Bakın denizde son birkaç senede 10 kat artış olmuş. Eğer burada deniz seferleri olmasaydı, bu rakamlara ulaşmak mümkün olmazdı. Aynı şekilde bilhassa sağlık konusunda ülkemizde yapılan çalışmalar rekor niteliğindedir. Bırakın kara ambulansı, hastalar helikopter ambulanslarla taşınır hale geldi. 17 tane helikopter ambulansımız var. Bunlar yurdun değişik bölgelerine dağılmış durumdalar. 2 tane ambulans uçağımız var. Acil durumda bu hastaları alıp tam teşekküllü hastanelere getirir hale geldi. Bütün bunları insan için yapıyoruz. Çünkü 'insanı yücelt ki devlet yücelsin' anlayışı ile bir iktidarız. Bunun için bunları yapıyoruz" şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından ise havaalanın açılışı gerçekleştirildi. Törene Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık, AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Müjdat Kuşku ve Mehmet Daniş, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Gökçeada Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

2.425 kez okundu