YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gökçeada’da Kopan Kablonun Onarımına Başlanıyor

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesine deniz altından giden enerji nakil hatlarında meydana gelen kablo kopuğunun tamiri ile ilgili çalışmaları yapacak kablo gemisi adaya geldi.

23 Aralık 2015 tarihinde eklendi

Edinilen bilgiye göre 1989 yılında anakaradan (Kumlimanı) Gökçeada’ya tesis edilen 34,5 kV denizaltı kablosunda 21 Aralık 2015 Pazartesi günü öğle saatlerinde kopma meydana gelmiş, bunun ardından da adaya ana karadan elektrik verilememişti. Yapılan incelemelerde arızanın Gökçeada Kefoloz mevkiinde karadan yaklaşık 1.300 metre mesafede denizin altında olduğu belirlenmişti. Vatandaşların enerji konusunda sıkıntı yaşamaması için devreye giren yetkililer de bu kapsamda 6 jeneratörü devreye koyarak adaya geçici olarak bu şekilde elektrik vermeye başlamışlardı.

KABLO TAMİR GEMİSİ ADAYA GELDİ

Öte yandan arızanın deniz altındaki kablonun kopmasından kaynaklandığının belirlenmesi üzerine tamir için gerekli olan kablo gemisi 23 Aralık 2015 Çarşamba günü akşam saatlerinde Gökçeada’ya ulaştı. Bandırma’dan gelerek Aydıncık bölgesine gelen gemi yardımı ile kablo onarımına başlanacağı ve bu çalışmanın da yaklaşık  5 gün süreceği öğrenildi. Bu arada deniz altındaki kablonun sık sık arıza yaptığı yerin kayalık olması sebebiyle bu arızanın yıllardır devam ettiği, bu sebeple de kopan kablonun tamiri yerine aynı bölgeden yaklaşık 1,5- 2 kilometrelik kısmın yenisi ile değiştirileceği ifade edildi.

Gökçeada’ya 29 Aralık 2015 Salı veya 30 Aralık 2015 Çarşamba günü ana karadan elektrik verilmesi planlanıyor.

 (Haber: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

1.842 kez okundu