YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gökçeada’da Sörf Turizmine İlgi Artıyor

Sörf turizmi açısından önemli bir yere sahip olan Çanakkale’nin Gökçeada ilçesi yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

03 Ağustos 2020 tarihinde eklendi

Türkiye’de İzmir Alaçatı’nın ardından sörf açısından en ideal yer olarak gösterilen Çanakkale’nin Gökçeada ilçesi her geçen gün adını dünyaya duyuruyor.

Yunanistan’ın Paros, Naksoz ve Rodos gibi Ege adalarının üzerinden geçen kuzey güney yönünde esen rüzgar koridoru üzerinde olan Gökçeada’nın rüzgar sörfüne çok elverişli olduğunu belirten yetkililer, yılın 300 gününün burada sörf yapılabildiğini belirttiler. Gökçeada’da bu konuda Aydıncık Plajı bölgesinde özel olarak da Windsorf okulunun kurulduğunu belirten yetkililer, Türkiye dışında değişik ülkelerden de çok sayıda yabancı turistin adaya gelerek belirli bir süre burada sörf yaptıklarını ifade etti. Özellikle Bulgaristan’dan araçlarla adaya gelen Bulgar turistler bölgenin sörf turizmine çok elverişli olduğunu söylediler.

KİTESURF’E DE (UÇURTMA SÖRFÜ) İLGİ BÜYÜYOR

Öte yandan Bozcaada’da Windsorf dışında Kitesurf  de (Uçurtma Sörfü) büyük ilgi görüyor. Gökçeada’da Kefalos Plajı Kitesurf meraklılarının en çok tercih ettikleri yerler arasında bulunuyor. Uçurtma Sörfü olarak da bilinen Kitesurf için gerekli olan rüzgarı burada bulma imkanına sahip olan sörf meraklıları Kefalos Plajı’na akın ediyorlar.

(HABER : Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

HABER VİDEO (GÖKÇEADA’DA SÖRF TURİZMİNE İLGİ ARTIYOR)
12.708 kez okundu