YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gözün Aydın Bozcaada.. Koy İhaleleri İptal Edildi

​Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Çanakkale’nin en önemli turistik yerleri arasında bulunan Bozcaada’nın en bakir koylarından olan Sulubahçe ve Habbele Koyları’nın 3 yıl süre ile işletilmesi için açacağı ihale tepkiler üzerine iptal edildi.

17 Kasım 2016 tarihinde eklendi

Konu ile ilgili Bozcaadalılar ile sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda sanatçının Bozcaada’daki Sulubahçe ve Habbele Koyları’nın 3 yıl süre ile işletilmesi için ihale açma kararına tepkilerinin ardından Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz beraberinde CHP ve AK Parti Belediye meclis üyeleri TBMM’ye giderek Çanakkale Milletvekilleri ile görüşmüşlerdi. Görüşmelerde AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da bu konuda gerekenin yapılacağı sözünü vermişti.

Ve sabah saatlerinde Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımında bu ihalenin iptal edildiğini şu sözlerle duyurdu: “Gözün aydın Bozcaada... Bugün doğum günün... Doğum günün kutlu olsun... Emeği geçen herkesten Allah razı olsun... Tabiat Varlıkları Genel Müdürü'nün yanından şimdi çıktık. Koy ihaleleri yapılmıyor ve yapılmayacak”

BAŞKAN HAKAN CAN YILMAZ'DAN BÜLENT TURAN'A TEŞEKKÜR

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz sosyal meydadaki bu paylaşımının ardından bir paylaşım daha yaparak AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'a teşekkür etti. Yılmaz paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Bozcaada koyları ihalelerinin iptal edilmesi sürecinde Bozcaada halkının taleplerini dinleyen, bizi büyük bir misafirperverlikle karşılayan, sorunun çözümü için ortak akıl yaratmak için çaba sarfeden, yurt dışında olmasına rağmen konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile paylaşan, bugün Tabiat Varlıkları Genel Müdürü ile görüşebilmemiz için randevumuzu alan Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Sayın Bülent Turan'a Bozcaada Halkı adına sonsuz teşekkür ve şükranlarımızı sunarım. Süreçte parti ayrımı gözetmeksizin halkımıza gösterdiği duyarlılık ve emekleri çok büyüktür. Belediye Başkan Vekilimiz Recep Yalçın ile birlikte halkımızın teşekkür ve şükranlarını makamında kendisine ilettik"

BÜLENT TURAN’DAN AÇIKLAMA

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Sulubahçe ve Habbele Koyları’nın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkartılacak olması bir süredir Bozcaada ve Çanakkale gündemini meşgul eden bir konuydu. Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, AK Parti ve CHP’li Belediye Meclis Üyeleri’nin birlikte  tarafıma gerçekleştirdikleri ziyarette de konu değerlendirdiğimiz başlıklar arasındaydı.Söz konusu talep için üzerimize düşen her şeyi yapacağımızı belirttik ve toplantının hemen akabinde Bakanımız ile konuyu görüştük. Aslında koyların ihalesi konusu iddia edildiği gibi betonlaşmanın önünü açan değil sadece büfe, şezlong ve şemsiye hizmetini içeren vatandaşlarımızın memnuniyetini artırmaya yönelik bir konuydu.AK Parti Bozcaada İlçe Başkanımız Uğur Ahmet Talay ve Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz ile vardığımız, söz konusu hizmetlere şimdilik ihtiyaç duyulmadığı kanaati üzerine yetkililerle görüşerek ihaleyi iptal ettik. Söz konusu koylarda Belediye de herhangi bir çalışma yapmayacak ve koylar bakanlık tarafından denetlenecek. Bozcaada ve Çanakkale’nin gündemini bir süredir işgal eden konunun özü bu olmakla birlikte ihalenin iptal edilmesinin ardından yapılacak yanlış yorum ve spekülasyonların iyi niyetle bağdaşmayacağını kamuoyunun bilgisine sunarım.”

TABİAT VARLIKLARINI KORUMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN İHALE İPTALİ AÇIKLAMASI

Öte yandan Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü web sitesinden bir açıklama yaparak Bozcaada’da koy ihalelerinin iptal edildiğini resmen açıkladı. İşte o açıklama:                                                                               

21.11.2016 GÜNÜ SAAT 14:00’DE YAPILACAK ÇANAKKALE İLİ, BOZCAADA İLÇESİ, HABBELE KOYU GÜNÜBİRLİK ALANI,

22.11.2016 GÜNÜ SAAT 10:00’DA YAPILACAK ÇANAKKALE İLİ, BOZCAADA İLÇESİ, SULUBAHÇE KOYU GÜNÜBİRLİK ALANI İHALELERİ İPTAL EDİLMİŞTİR."

İHALE İPTAL EDİLMESEYDİ NE OLACAKTI?

Edinilen bilgiye göre Bozcaada’nın en güzel koylarından olan Sulubahçe Koyu ile Habbele Koyu 22 Kasım 2016 günü ihaleye çıkarılarak bu alanlarda günübirlik tesisler yapılarak üç yıl süreyle işletilecekti. Bu konunun basın yayın oranlarında dile getirilmesinin ardından gerek Bozcaada haklı gerekse sivil toplum kuruluşları ve çok  sayıda sanatçı buna tepki göstermişti.

(HABER/FOTOĞRAF: AYHAN ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

13.074 kez okundu