YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Güliz Baydemir Katkar’dan “Arka Bahçe” Sergisi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yapan akademisyen sanatçı Güliz Baydemir Katkar, Anadolu Hamidiye Tabyası Hangar Bölümü’nde “Arka Bahçe” isimli sergi açtı.

19 Ekim 2022 tarihinde eklendi

Sanatçı Güliz Baydemir Katkar, insan ve doğa ilişkisini irdelediği “Arka Bahçe” adlı sergisinde güvenli alanlarımız olan evlerimizde özlemini duyduğumuz özgür ve doğal yaşamın kurgusal inşasını, kendini ve tüm çevresini örgütleyebilen insanoğlunun Neolitik dönemden bu yana şehirler inşa ederek konfor alanını genişletirken, günümüzde endüstrileşmeyle birlikte doğaya olan yabancılaşması üzerinden ele alıyor. 

Sanatçı tuval resminin eşliğinde çeşitli inşaat ve dekorasyon ürünlerini içeren hazır nesnelerle oluşturduğu asamblaj, kolaj ve enstalasyon gibi farklı medyalardaki yapıtlarında doğal/yapay ikiliğini izleyiciye aktarırken, malzemeyi manipüle ederek dönüşen bağlamını taklit, benzerlik, inşa ve entropi kavramları üzerinden sorguluyor. 

Anadolu Hamidiye Tabyası, Hangar Bölümü’nde açılışı yapılan “Arka Bahçe” isimli sergi 13 Kasım 2022 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

5.532 kez okundu