YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Gümüş Takı İşlemeciliği Kursuyla Meslek Sahibi Oldular

Çanakkale Valiliği himayesinde açılan, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü ile MÜSİAD işbirliği ve koordinasyonunda gerçekleştirilen ev hanımları ve engellilere yönelik ‘‘Gümüş Takı İşlemeciliği Mesleki Eğitim Kursu sona erdi.

26 Haziran 2019 tarihinde eklendi

11 ev hanımı ve 3 engelli toplam 14 kursiyer, 27 günlük gibi kısa sürede gümüş işlemeciliğini öğrendi ve uygulama aşamasına geçti. Ders esnasında kursiyerleri ve kurs hocasını Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan, Çanakkale İŞKUR’da görevli İş ve Meslek Danışmanı Pelin Kurt ve Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni Ebru Şahin ziyaret etti.

Kursiyerlerle görüş alışverişinde bulunan ve Kurs Öğreticisi Arzu Yunusoğlu’ndan bilgi alan Ali Çalışkan: “Valiliğimizin öncülük ettiği, diğer kamu kurumlarımızla el ele verdiğimiz, güzel bir kursta sizlerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Sanatın zanaat aşamasına geçmesi ve sizlere de meslek edindirmesi hedefiyle başladığımız Gümüş Takı İşlemeciliği Kursumuzun 2019 yılı içerisinde 2.sini tamamlamış oluyoruz. Kurstan faydalanan tüm kursiyerlerimize meslek hayatlarında başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu.

Haftada 5 gün, günde 8 saatlik dersle 27 gün boyunca devam eden programda kursiyerlerin günlük 40 TL cep harçlığı ve Genel Sağlık Sigortası primleri İŞKUR tarafından karşılandığı belirtildi.

(HABER / FOTOĞRAF: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

3.087 kez okundu