YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Güney Kore Heyeti Çanakkale’de

13 Mayıs 2014 tarihinde eklendi

Önümüzdeki yıllarda Güney Kore’den Çanakkale’ye gelecek turist sayısının daha da artabileceği açıklandı. Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi Lee Sangkyu , Güney Kore Gıda Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Dr. Dae Young Kwon, Güney Kore’nin tüm dünyadan mal ithalatını düzenleyen KOIMA kuruluşunun Türkiye Temsilcisi Sang Jin Kim ve beraberindeki heyet ile Çanakkale Valisi Ahmet Çınar’ı ziyaret etti. Büyükelçi Lee Sangkyu ve beraberindeki heyet ile makamında yapılan sohbetin  ardından bir açıklama yapan Vali Ahmet Çınar “Çanakkale’nin birçok üründe, üretim rekoltesi anlamında ülke genelinde ya birinci ya da ilk 10 içinde yer alıyor. Ancak ürünlerimizin pazarlanması konusunda birtakım sorunlar yaşanıyor ya da ucuza pazarlanıyor. Ürünlerimizi hem ambalajlama sistemleriyle hem yeni ürün geliştirme teknikleriyle daha yüksek fiyatlarla pazarlamak istiyoruz. Özellikle de bu pazarlamayı ihracata yönelik gerçekleştirme arzusundayız. Güney Kore’nin mili geliri çok yüksek, nüfusu fazla, ekilebilecek toprak sahasının az olduğunu belirterek, “Biliyoruz ki dünyanın değişik ülkelerinden yüksek meblağlarda ithalat yapıyorlar. Bunun büyük bir kısmını gıda oluşturuyor. Bu pazara girmek istiyoruz. Bu etkili ve yetkili kurumla iş birliği geliştirirsek, ortak çalışmalar yaparsak o pazara girebileceğimizi düşündük ” dedi.
“Ümit Ediyoruz ki Her Geçen Gün Daha Fazla Güney Koreli Turist Çanakkale’ye Gelecek”
Büyükelçi Lee Sangkyu ise yaptığı açıklamada “Tarımsal ürünlerde iş birliği yapmak üzere Çanakkale’ye geldiklerini Güney Kore ve Türk halkı arasında bin yıldan beri dostluk ve yakın bir ilişki var. Her iki ülkenin aynı dil ailesine mensup olması bu dostluğun bir ispatıdır. Aramızda 8 bin kilometrelik mesafe olması nedeniyle çok yakın bir ilişki içinde olamadık. Ancak Kore Savaşı’na kadar.Bu savaştan sonra yakın bir temasımız oldu. Geçtiğimiz dönemde Güney Kore ile Türkiye arasında stratejik ortaklık anlaşmasını kurduk. Yine geçtiğimiz yıl mayıs ayında serbest ticaret anlaşması yaptık. Türkiye ile Güney Kore arasında savunma, otomotiv ve elektronik sanayide çok yakın ilişki var. Dış ilişkilerimiz gayet iyi. İlk defa tarımsal bir ticari ilişki kurmak üzere ziyarete geldik. Bugün Türkiye’deki muhataplarımızla bu alandaki muhtemel iş birliklerini görüşeceğiz. Çanakkale’yi gezdik, çok zengin bir tarımsal birikime sahip. Dün tatmış olduğum gıdalar çok lezzetliydi. Assos ve Troia antik kentlerini de ziyaret ettik. Ümit ediyoruz ki her geçen gün daha fazla Güney Koreli turist bu alanları ziyarete gelecektir” ifadesini kullandı.
Güney Koreliler Zeytinyağı’na Alıştı
Kore Gıda Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Dr. Dae Young Kwon ise yaptığı konuşmada “Uluslararası düzeyde pazarlanacak ürünler arasında Çanakkale’de yetişen domates ve pirincin şanslı. Paketlemelerin biraz daha iyi olması halinde bu ürünlerin dünyaya rahatlıkla pazarlanabilir. Bu konuda iş birliği içinde olabiliriz. Koreliler geleneksel olarak peyniri az tüketir. Çünkü peynirin yerini soya almıştır. Ondan dolayı günlük süt ürünleri tüketimi bizim orada çok zayıftır. Ama kendi düşünceme göre İsviçre, ABD gibi çok tüketim olan ülkeleri hedef seçmek daha iyi olur. Zeytinyağını Güney Kore’de de tüketmeye başladıkları, ama bizim tek merak ettiğimiz konu Türk ürünlerinin kaliteli olmasına karşın isimlerinin piyasada az tutulması. İtalya ya da İspanya’ya göre Türk markalarının daha iyi bir isim tutturması gerekirdi. Bu konuda biraz daha uğraşmak gerekir. Kore zeytinyağı için iyi bir pazar olabilir.” dedi. Ziyaretin sonunda Vali Ahmet Çınar ve Kore heyeti üyeleri birbirlerine çeşitli hediyeler takdim etti.

1.409 kez okundu