YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Güney Marmara’nın En Büyük Fuarı Biga’da Açıldı

Biga Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Biga Ziraat Odası, Biga Ticaret Odası ve Biga Belediyesinin katkıları ile bu yıl 16. kez düzenlenen “Biga Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı” kapılarını ziyaretçilere açtı.

01 Ekim 2022 tarihinde eklendi

22 bin metrekarelik alanda kurulan Biga Fuarına bu yıl Türkiye’nin ve bölgenin en büyük tarım ve hayvancılık sektörünün önemli 123 firmasını katıldığını belirten yetkililer fuarın 2 Ekim 2022 tarihine kadar devam edeceğini belirttiler.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale milletvekilleri, Belediye Başkanları, Kaymakamlar ile Biga’nın önemli STK’ları kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşların katıldığı Güney Marmara’nın en önemli fuarlarından birisi haline gelen “Biga Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı”na bu yıl katılım geçtiğimiz yıllara göre çok daha fazla oldu.

Fuarın açılışında bir konuşma yapan Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Biga’nın sanayi, tarım, üniversite ve turizm vizyonuna sahip olduğunu belirterek, “Biga’mızın vizyonunu çizmek, bizler için de bir görevdir. Biga’nın beklentilerini gündemde tutmak, ihtiyacı olan gelecek vizyonunu doğru bir şekilde ortaya koymak, kamuoyu oluşturmak da görevimizin bize yüklediği sorumluluklardandır. Bu yüzden her toplantıda söylediğim gibi yine söyleyeceğim. Tekrar tekrar hatırlatacağım. Bizim çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak gibi bir mücadelemiz var. Bu mücadelede başarılı olmanın yolu şüphesiz çok çalışmaktan geçer. Çok çalışmak ise tek başına yeterli değildir. Millet olarak bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında kenetlenmemiz, birliğimizi ve dirliğimizi korumamız, siyasi ve ekonomik istikrarı sağlamlaştırmamız için daha çok mücadele etmemiz şarttı”  dedi.

Yapılan diğer konuşmaların ardından konuklar fuar alanını gezerek yetkililerden bilgi aldılar. Fuar 2 Ekim 2022 tarihine kadar açık kalacak.

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

5.076 kez okundu