YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Hasan Mevsuf Şehitliği’nde Restorasyon Çalışmaları Sürüyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan, Çanakkale Merkez Dardanos mevkiindeki Hasan Mevsuf Şehitliği çevre düzenleme projesi çalışmaları devam ediyor.

20 Aralık 2018 tarihinde eklendi

Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Hasan Mevsuf Şehitliği'nde devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Çanakkale Zaferi’nde unutulmaz bir yeri olan ve boğaza hakim Kepez’den Dardanos’a giden yol üzerinde Anadolu yakasında yer alan Hasan Mevsuf Şehitliği’nde Tabya ve Bataryalarının restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarında sona yaklaşıldı. Hasan Mevsuf Şehitliği, Tabya ve Batarya Restorasyonu Teşhir ve Tanzimi ve Çevre Düzenleme işi çalışmalarını yerinde inceleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz’a Müdür Yardımcısı Cemil Agas eşlik etti. Kemal Dokuz, Hasan Mevsuf Şehitliği, Tabya ve Batarya Restorasyonu Teşhir ve Tanzimi ve Çevre Düzenleme işi çalışmaları hakkında şantiye yetkilileri Adil Kaşut ve Fisun Çekem’den bilgi aldı. 2017 yılı Mart ayından buyana devam eden çalışmaların 10 Mart 2019 tarihine kadar tamamlanması planlanıyor.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikinci 100 günlük eylem planında öne çıkan projeler kapsamına Çanakkale Hasan Mevsuf Şehitliği, tabya ve bataryaları çevre düzenleme ve ziyaretçi merkezindeki çalışmalarını da alarak, restorasyon ve çevre düzenlemesinin tamamlanacağı müjdesini vermişti.

(HABER: Ayhan ÖNCÜ/ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz

1.087 kez okundu