YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Haydi “Çanakkale 2015 Hikaye Yarışması”na Sizde Katılın

17 Kasım 2013 tarihinde eklendi

Çanakkale Savaşları’nın 100. yıldönümü ile ilgili çalışmalarına hız veren Onsekiz Mart Üniversitesi genel teması  “Çanakkale Savaşı” olan  hikaye yarışması açtı. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre 1 Ocak 2015 tarihine kadar başvurunun yapılabileceği yarışmanın şartları işe şu şekilde açıklandı:
Katılım Şartları (Teknik Şartname)
- Yarışmanın son başvuru tarihi, 01 Ocak 2015’tir. Bu tarihten sonra gelecek eserler kabul edilmeyecektir. Yarışma için gönderilen eserler, iade edilmeyecektir.
- Yarışmaya katılacak eserler, daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış ve hiçbir yarışmaya katılmamış olmalıdır.
- Yarışmaya yurt içi ve yurt dışından herkes katılabilir.
- Yarışmaya katılım sadece bir (1) eserle olacaktır.
- Metin uzunluğu serbesttir. (Metnin yazımında A4 kağıt, 12 punto çift aralık ve Times New Roman karakteri kullanılacak)
- Hikâye yarışmasının genel teması, “Çanakkale Savaşı”dır.
- Her yarışmacı, 7 nüsha olarak çoğaltılmış haldeki eserini ve metni içeren CD’yi aşağıdaki adrese gönderecektir:
(Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı, Terzioğlu Yerleşkesi ÇANAKKALE)
-Yarışmacılar, yarışmaya, gerçek isimleriyle değil rumuzla katılacaklardır. Bu nedenle eserin üzerinde (herhangi bir sayfasında) gerçek kimlik bilgileri yer almayacak, bunun yerine rumuz kullanılacaktır. Yarışmacının ad, soyad, telefon (cep, ev, iş), adres ve e-mail bilgilerini içeren bilgiler, kapalı bir zarf içinde eserle birlikte ayrıca gönderilmelidir.
- Eserler; isimleri ileride açıklanacak bir  Jüri tarafından değerlendirilecektir.
- Yarışmada dereceye girenlerden; birinciye 4.500 TL, ikinciye 3.000 TL, üçüncüye 2.000 TL ödül verilecektir. Jüri tarafından birinciliğe layık eser bulunamaması halinde, birincilik ödülü - Yarışmanın sonuçları 31 Ocak 2015 tarihinde basın toplantısıyla açıklanacak; ödüller, 17 Mart 2015 tarihinde Üniversitemizde düzenlenecek bir törenle sahiplerine verilecektir.
- Jüri’nin yayımlanmaya uygun bulduğu eserler, “Çanakkale-2015 Hikâyeleri” başlığıyla Üniversitemiz tarafından kitaplaştırılacaktır. Yayımlanacak eserler için ayrıca telif ücreti ödenmeyecektir.
- Yarışmaya, Seçici Kurul üyeleri ve bunların birinci derece yakınları katılamazlar.
- Yarışmaya katılan eserlerin telif, maddi ve manevi hakları, eseri yazana aittir. Eserin kendisine ait olmadığı, herhangi bir eserden yararlandığı, uyarlama olduğu anlaşıldığında verilen ödül geri alınır. Yarışmaya katılan hikâyelerde intihal ve uyarlama olması ve bunun yarışma süresince veya yarışmadan sonra anlaşılması durumunda Üniversite yönetiminin yazar hakkında dava açma hakkı saklıdır.

1.865 kez okundu