YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

HES Kodu Olmayan Bozcaada’ya Gidemeyecek!

Çanakkale’nin en önemli turistik yerleri arasında bulunan Bozcaada’ya girişler Korona Virüs tedbirleri kapsamında HES (Hayat Eve Sığar) kodu ile yapılacak.

17 Kasım 2020 tarihinde eklendi

Çanakkale Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun kent genelinde Korona Virüs salgınının yayılımının önlenmesi için aldığı kararlarda Bozcaada’ya girişler de yeniden düzenlendi. Alınan karara göre HES (Hayat Eve Sığar) kodu almayanlar Bozcaada'ya gidemeyecekler. Bu kapsamda Bozcaada Kaymakamlığı’nın sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda, adaya girişler için Geyikli Yükyeri İskelesi’nden feribota binişlerde HES kodu kontrolünün yapılacağı; Bozcaada'ya yolculuk yapacakların HES kodu alması gerektiği belirtilerek bu kodu almayanların adaya girmelerine izin verilmeyeceği belirtildi.

GESTAŞ’TAN VATANDAŞLARA HES KODU UYARISI....

Öte yandan Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş. de  Korona Virüs salgını kapsamında vatandaşların daha güvenli yolculuk yapmalarıma imkan sağlayan HES kodu uygulamasının feribotlarda uygulanmaya başlandığını belirterek vatandaşları HES kodu almaları konusunda uyardı.

Konu ile ilgili olarak GESTAŞ A.Ş’den yapılan açıklama şöyle: “HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, T.C. Sağlık Bakanlığı önlemleri kapsamında zorunlu hale getirilen yeni bir uygulamadır. Şehir içi toplu ulaşım faaliyetleri sırasında yolcularımızın paylaşacağı HES Kodu, T.C. Sağlık Bakanlığı servisleri üzerinden belirli aralıklarla sorgulanarak seyahate katılmalarıyla ile ilgili bir engel olup olmadığı kontrol edilecektir.  HES kodunu bildirmeyen GESTCARD sahipleri, HES kodu kaydını gişelerimizden yaptırabilmektedir. Kişisel bilgilerini güncellemeyen GESTCARD sahiplerinin ise Gestcard Başvuru Noktası veya Çanakkale ve Lapseki İskelesi’nden kişisel bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir. Nakit geçiş yapan yaya yolcularımız ise, bilet alımından önce HES (Hayat Eve Sığar) Kodu’nu görevli personele göstermek zorundadır.”

(HABER: AYHAN ÖNCÜ / ÇANAKKALE)

(Haber Kaynak ve Aktif Link Gösterilmeden İzinsiz Alınıp Yayınlanamaz)

7.896 kez okundu