YUKARI ÇIK

Çanakkale Travel
Çanakkale Travel

Heyelan Çanakkale - İzmir Karayolunu Çökertti

14 Şubat 2013 tarihinde eklendi

Çanakkale merkeze bağlı Erenköy Beldesi'ni İzmir karayoluna bağlayan karayolunun büyük bölümünün sağanak yağmurların ardından heyelanla çökmesi bölgede adeta deprem sonrası görüntülerin yaşanmasına sebep oldu. Tonlarca toprağın parça parça aşağıya aktığı bölgede Çanakkale- İzmir karayolundaki köprülü viyadük de etkilenince akşam saatlerinde Çanakkale-İzmir karayolu bir süre trafiğe kapatıldı. Karayolları ekiplerinin yaptığı çalışma ile akan toprağın büyük kısmı temizlenerek viyadük kontrollü olarak yeniden trafiğe açıldı. Trafik ekipleri de bölgede bir kazanın yaşanmaması için önlem aldı. Özellikle son yağışların ardından toprağın çamura dönüştüğü bölgede tonlarca toprak parça parça koparak anayolu adeta yuttu. Deprem sonrası yaşanan fay hattı yarıklarını andından görüntülerin yaşandığı bölgede  tali yol trafiğe kapatıldı. Karayolları ekipleri  de bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Yolun büyük bölümünün parça parça yan kesiminde bulunan ve yeni yapılan köprülü viyadüğe doğru kayması herkesi tedirgin etti. Heyelan nedeniyle Erenköy bağlantı yolunun bir şeridi dereye doğru kayarken, asfalt yolda 400 metre uzunluğunda yeni çatlaklar oluştu. Çatlağın bir ucunun, Çanakkale-İzmir karayolu bağlantısını sağlayan köprülü viyadüğün Çanakkale tarafında kalan ayağına kadar uzanması tehlikeyi daha büyük boyutlara taşıdı.
Önlem Olarak Viyüdük Bir Süre Trafiğe Kapatıldı
Öte yandan akşam saatlerinde heyelanın artması üzerine toprak parçaların yan kesimde bulunan viyadüğe doğru akması üzerine yolda yaşanan tehlikeyi gözlemleyen trafik ekipleri Çanakkale-İzmir karayolunu bir süre trafiğe kapattı. Karayolları ekiplerinin viyadük üzerinde temizlik çalışması yapmasının ardından Çanakkale-İzmir karayolu 2 saatlik bir aradan sonra kontrollü olarak yeniden trafiğe açıldı. Viyadükte tehlikenin devam ettiği öğrenilirken dağın bir bölümünün viyadüğün ayaklarına doğru bastı yaptığı ve bu sebeple de viyadüğün ayaklarının bir kısmının zarar görebileceği öğrenildi.
Belediye Başkanı  Tepkili
Erenköy Belediye Başkanı Alaattin Özkurnaz ise yıllardır bu konu hakkında Karayolları ekiplerine durumu ilettiklerini ancak bir türlü sorunun çözümlenmediğini belirterek; “Son yaşanan heyelanla Türkiye’de girişi olmayan tek belde bizim beldemiz oldu. Beldemize girişin sağlandığı tek yol çöktü ve kullanılamaz hale geldi. Beldemize giriş 3-4 kilometre uzaklıktaki çıkış kısmından yapılmaya çalışılıyor. Bu yolun çökeceğine dair şikayetlerimizi karayolları ekipleri göz ardı etti. Bütün suçlu onlar. Bu konuda gerekli yerlere şikayetlerimizi ileteceğiz. Doğa sonunda intikamını böyle aldı. Ayrıca Çanakkale-İzmir ulaşımının sağlandığı karayolu üzerinde yapımı kısa bir süre önce tamamlanan viyadüğün ayakları da bu heyelan sebebiyle zarar görmek üzere. Heran bu viyadükte kapatılabilir. Eğer öyle olursa Çanakkale-İzmir ulaşımı tamamen durur. Başka bir alternatif yol da olmadığı için İzmir yönüne ulaşım nasıl sağlanır onu bilemiyorum. En kısa sürede bölgede önlem alınmalı” dedi.
Bölgede Sağanak Yağmur Başladı
Öte yandan heyelanın yaşandığı bölgede yeniden sağanak yağmurun başlaması endişeleri daha da arttırdı. Yağmurun birkaç gün aralıklarla devam edeceği öğrenilirken, yağışlı hava ile birlikte toprağın daha da yumuşaması üzerene heyelanın daha fazla artabileceği ifade edildi. (HABER: Ayhan ÖNCÜ / ÇANAKKALE)

1.684 kez okundu